Zvezda se sprema za Fener po planu

Nakon što su ponovo ostali usamljeni na drugom mestu "jadranske" tabele, crveno-beli okreću se narednom izazovu - gostovanju Fenerbahčeu.

Košarka 02.03.2016 | 17:40
Zvezda se sprema za Fener po planu

Dupla pobeda "večitih" rivala nad prvakom i viceprvakom Hrvatske stvorila je u ponedeljak novi izgled vrha tabele ABA lige i dala dodatni značaj poslednjem kolu.

Savladavši Cibonu, Zvezda je oko 20 časova stekla pobedu više nad Cedevitom, a Partizan je tu prednost crveno-belih tokom večeri sačuvao i potvrdio, "razbivši" sastav Veljka Mršića u dupke punoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

Ne tako davno, pre samo sedam kola, Cedevita je imala komfornu situaciju - dve pobede više od branioca titule i bolji skor u međusobnim duelima. Međutim, sada se čini da će Zagrepčani ipak morati u crveno-beli "Pionir" na startu doigravanja.

Da bi to bilo i potvrđeno, biće potrebno da tim Dejana Radonjića u poslednjem kolu pobedi Krku, pred svojim navijačima i da tim trijumfom "overi" svoju prednost domaćeg terena.

Ipak, pre te utakmice, Zvezda će posvetiti svu pažnju putu u Istanbul, na četvrti ovosezonski duel sa Fenerom, kome će se 4. marta suprotstaviti u istom sastavu kao i Efesu i Ciboni.

Iako je povreda ruke plejmejkera crveno-belih Stefana Jovića u Draženovom domu zabrinula navijače, ona nije komplikovane prirode i prvi plejmejker crveno-belih organizovaće igru ekipe i u petak, u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

Posle 13 i po minuta igre u pobedi nad Efesom, Jović je u Zagrebu proveo 21 minut na terenu i sa 13 poena, pet skokova i četiri asistencije najavio da će veoma brzo biti u stanju da pruža timu ono što je pružao i pre povrede mišića trbušnog zida. Već u trijumfu nad Cibonom bio je jedan od najznačajnijih igrača.

Uz njega, ekipu su u zagrebačkoj hali ka drugom mestu vodili raspoloženi Kvinsi Miler, Maik Cirbes, ali i Marko Gudurić, koji je i posle Vršca dokazao da se oseća odlično na terenu, iskoristivši priliku od 19 minuta u igri da takođe zabeleži dvocifren učinak od 11 poena.

U takvoj situaciji, uz veći doprinos mlađih, domaćih igrača na "spoljnim" pozicijama, Radonjić je iskoristio šansu da odmori startera Tarensa Kinzija i da ga minutažom od sedam minuta sačuva za ono što dolazi, pa se ni njegov nastup u Turskoj ne dovodi u pitanje.

Crveno-beli otputovaće u Istanbul u četvrtak, dan pre utakmice u Ulker sports areni, koja će početi u petak u 19.30 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar