Мршић: Партизанова лекција из професионализма пауновима!

Цедевити је меч у "Хали спортова" значио много када је пласман у питању, Партизану практично ништа, осим престижа. То се није видело на паркету.

Кошарка 01.03.2016 | 11:40
Мршић: Партизанова лекција из професионализма пауновима!

Као да се Партизан "клао" за друго место и предност домаћег терена пред плеј-оф, а то највероватније значи и пласман у Евролигу наредне сезоне.

А, не Цедевита...

Ко је гледао дерби меч 25. кола АБА лиге у крцатој Дворани "Ранко Жеравица", није могао да буде сигуран који од два тима игра за престиж, за самопоуздање, за себе, за навијаче, а ко је дошао да одигра можда и најважнији меч у лигашком делу такмичења.

Уједно, то је и најјачи утисак који је тренер шампиона Хрватске Вељко Мршић понео после убедљивог пораза од црно-белих.

"Партизан нам је вечерас очитао лекцију из професионализма", рекао је Мршић љутито.

"Дошли смо овде као паунови", приметио је и застао.

"Само да погледамо однос скокова, 40:29, као и фаулова, 33:19... Све је одмах јасно. Тако не може да се игра кошарка", речи су тренера Топ 16 екипе, која у АБА лиги има скор 3-4 у последњих седам кола и која је, сасвим извесно, изгубила друго место у трци са Црвеном звездом иако је двема победама над црвено-белима у једном тренутку имала "зацртану" предност домаћег терена у полуфиналу.

"У последње време играмо лоше и морамо да се погледамо у очи и кажемо да је тако. У свакоју утакмици је морање дати све од себе и паркет напустити поносно. Па, ако је противник био бољи, честитати му..."

Али...

"Ми то нисмо урадили", алудирао је Мршић на то да се његов тим практично прерано предао у дупке пуној "Хали спортова".

Полуфинале?

"Па, ми и немамо некакав специјално врућ домаћи терен, тако да нам овај пораз у том смислу и не ремети планове претерано. Морамо, важније од тога, да се спремимо и да изгледамо далеко боље од овога... Показали смо у добром делу сезоне да можемо, сада је на нама да се 'затворимо у дворану' и урадимо нешто да ово исправимо".

Мршић је упитан да прокоментарише и скандирање са трибина: "Сад их пустите...", којим су навијачи Партизана, приликом убедљивог вођства, тражили од екипе да спусти гас и дозволи противнику преокрет, како Звезда не би стекла предност домаћег терена пред борбе за АБА финале.

"Искрено, нисам то ни чуо. Тренер Џикић и играчи Партизана су велики професионалци и не пада им на памет да било кога пуштају", прокоментарисао је Мршић.

Марко Араповић, центар Цедевите:
"Знали смо да ће бити пуна дворана и расположен Партизан. Нисмо испунили задатке у одбрани, у нападу лопта није ишла добро и последица је овај резултат. Сад имамо 13 дана да се спремимо за полуфинале, које нам је најважније до краја сезоне", рекао је млади центар Цедевите.

Коментари / 0

Оставите коментар