Mršić: Partizanova lekcija iz profesionalizma paunovima!

Cedeviti je meč u "Hali sportova" značio mnogo kada je plasman u pitanju, Partizanu praktično ništa, osim prestiža. To se nije videlo na parketu.

Košarka 01.03.2016 | 11:40
Mršić: Partizanova lekcija iz profesionalizma paunovima!

Kao da se Partizan "klao" za drugo mesto i prednost domaćeg terena pred plej-of, a to najverovatnije znači i plasman u Evroligu naredne sezone.

A, ne Cedevita...

Ko je gledao derbi meč 25. kola ABA lige u krcatoj Dvorani "Ranko Žeravica", nije mogao da bude siguran koji od dva tima igra za prestiž, za samopouzdanje, za sebe, za navijače, a ko je došao da odigra možda i najvažniji meč u ligaškom delu takmičenja.

Ujedno, to je i najjači utisak koji je trener šampiona Hrvatske Veljko Mršić poneo posle ubedljivog poraza od crno-belih.

"Partizan nam je večeras očitao lekciju iz profesionalizma", rekao je Mršić ljutito.

"Došli smo ovde kao paunovi", primetio je i zastao.

"Samo da pogledamo odnos skokova, 40:29, kao i faulova, 33:19... Sve je odmah jasno. Tako ne može da se igra košarka", reči su trenera Top 16 ekipe, koja u ABA ligi ima skor 3-4 u poslednjih sedam kola i koja je, sasvim izvesno, izgubila drugo mesto u trci sa Crvenom zvezdom iako je dvema pobedama nad crveno-belima u jednom trenutku imala "zacrtanu" prednost domaćeg terena u polufinalu.

"U poslednje vreme igramo loše i moramo da se pogledamo u oči i kažemo da je tako. U svakoju utakmici je moranje dati sve od sebe i parket napustiti ponosno. Pa, ako je protivnik bio bolji, čestitati mu..."

Ali...

"Mi to nismo uradili", aludirao je Mršić na to da se njegov tim praktično prerano predao u dupke punoj "Hali sportova".

Polufinale?

"Pa, mi i nemamo nekakav specijalno vruć domaći teren, tako da nam ovaj poraz u tom smislu i ne remeti planove preterano. Moramo, važnije od toga, da se spremimo i da izgledamo daleko bolje od ovoga... Pokazali smo u dobrom delu sezone da možemo, sada je na nama da se 'zatvorimo u dvoranu' i uradimo nešto da ovo ispravimo".

Mršić je upitan da prokomentariše i skandiranje sa tribina: "Sad ih pustite...", kojim su navijači Partizana, prilikom ubedljivog vođstva, tražili od ekipe da spusti gas i dozvoli protivniku preokret, kako Zvezda ne bi stekla prednost domaćeg terena pred borbe za ABA finale.

"Iskreno, nisam to ni čuo. Trener Džikić i igrači Partizana su veliki profesionalci i ne pada im na pamet da bilo koga puštaju", prokomentarisao je Mršić.

Marko Arapović, centar Cedevite:
"Znali smo da će biti puna dvorana i raspoložen Partizan. Nismo ispunili zadatke u odbrani, u napadu lopta nije išla dobro i posledica je ovaj rezultat. Sad imamo 13 dana da se spremimo za polufinale, koje nam je najvažnije do kraja sezone", rekao je mladi centar Cedevite.

Komentari / 0

Ostavite komentar