О чудесној ноћи Вилија Кабаљера: Прије бих изгубио пехар, него ријеч!

Како чиниш, тако ће и да ти се врати!

Фудбал 01.03.2016 | 08:40
О чудесној ноћи Вилија Кабаљера: Прије бих изгубио пехар, него ријеч!

Неочекивани јунак засијао међ стативама Манчестер Ситија. Овај пут није било громовитих бомби Серхија Агуера нити је Јаја Туре чуваре разбацивао по терену као трску - добро, Адама Лалану јесте, али то се не рачуна - овај пут је човек одлуке био Вили Кабаљеро, који је у пенал серији скинуо шутеве Филипеу Кутињу, Лукасу Леиви и Адаму Лалани.

Иако су многи "добронамерно" саветовали Мануела Пелегринија да у једначину укључи важност меча и добро промисли да ли ће са гол линије склонити првог пика Џоа Харта. Кабаљеро није одавао превише сигурности у поразу од Челсија (1:5) у ФА купу. Али чилеански стратег је остао доследан - Харт брани у првенству и Европи, Кабаљеро у куповима. Какав погодак.

"Пре бих изгубио пехар, него своју реч", одговара Пелегрини.

"Није било шансе да Вили не игра. Мени је реч важнија и од фудбала. И баш ми је драго што смо добили овако. Да Вили испадне херој. Он је веома добар голман. Сваког Ливерпуловог шутера је чекао, није покушао да предвиди где ће шутирати. Зато је и одбранио ова три пенала", хвали Пелегрини.

Наравно, и остали су играчи добили комплименте. Објективно били су бољи тим на терену.

"Мислим да није требало ни да се Вили толико намучи. У регуларих 90 минута био је беспослен".

Било како, пехар је на крају стигао. Можда и последњи Пелегринијев на Етихаду? На лето стиже Пеп Гвардиола. Чилеанац се, ипак, нада да ће бити још разлога за славље. Иако је Лестер Сити већ добрано одмакао у првенству, иако у Лиги шампиона ретко ко види Грађане у кругу фаворита.

"Важно је да верујемо у ово што радимо", категоричан је Пелегрини.

Или то само храбри екипу?

Коментари / 0

Оставите коментар