O čudesnoj noći Vilija Kabaljera: Prije bih izgubio pehar, nego riječ!

Kako činiš, tako će i da ti se vrati!

Fudbal 01.03.2016 | 08:40
O čudesnoj noći Vilija Kabaljera: Prije bih izgubio pehar, nego riječ!

Neočekivani junak zasijao međ stativama Mančester Sitija. Ovaj put nije bilo gromovitih bombi Serhija Aguera niti je Jaja Ture čuvare razbacivao po terenu kao trsku - dobro, Adama Lalanu jeste, ali to se ne računa - ovaj put je čovek odluke bio Vili Kabaljero, koji je u penal seriji skinuo šuteve Filipeu Kutinju, Lukasu Leivi i Adamu Lalani.

Iako su mnogi "dobronamerno" savetovali Manuela Pelegrinija da u jednačinu uključi važnost meča i dobro promisli da li će sa gol linije skloniti prvog pika Džoa Harta. Kabaljero nije odavao previše sigurnosti u porazu od Čelsija (1:5) u FA kupu. Ali čileanski strateg je ostao dosledan - Hart brani u prvenstvu i Evropi, Kabaljero u kupovima. Kakav pogodak.

"Pre bih izgubio pehar, nego svoju reč", odgovara Pelegrini.

"Nije bilo šanse da Vili ne igra. Meni je reč važnija i od fudbala. I baš mi je drago što smo dobili ovako. Da Vili ispadne heroj. On je veoma dobar golman. Svakog Liverpulovog šutera je čekao, nije pokušao da predvidi gde će šutirati. Zato je i odbranio ova tri penala", hvali Pelegrini.

Naravno, i ostali su igrači dobili komplimente. Objektivno bili su bolji tim na terenu.

"Mislim da nije trebalo ni da se Vili toliko namuči. U regularih 90 minuta bio je besposlen".

Bilo kako, pehar je na kraju stigao. Možda i poslednji Pelegrinijev na Etihadu? Na leto stiže Pep Gvardiola. Čileanac se, ipak, nada da će biti još razloga za slavlje. Iako je Lester Siti već dobrano odmakao u prvenstvu, iako u Ligi šampiona retko ko vidi Građane u krugu favorita.

"Važno je da verujemo u ovo što radimo", kategoričan je Pelegrini.

Ili to samo hrabri ekipu?

Komentari / 0

Ostavite komentar