Потврђено: Новица Величковић се враћа у Партизан!

Некадашњи крилни центар Партизана Новица Величковић поново ће обући црно-бели дрес, потврдио је за Б92 функционер Партизана Драган Тодорић. Клуб из Хумске и некадашњи репрезентативац постигли договор о његовом повратку међу црно-беле. Чека се растанак крилног центра са Трабзоном.

Кошарка 29.02.2016 | 22:30
Потврђено: Новица Величковић се враћа у Партизан!

Величковић ће са Партизаном потписати уговор до краја сезоне и помоћи ће екипи Алекандра Џикића у Суперлиги Србије.

Величковић је каријеру почео управо у Партизану 2004. године, да би после пет сјајних сезона прешао у Реал Мадрид.

После проблема са повредама и тренерима у Мадриду Величковић је 2013. прешао у Мега Визуру, после је играо за Бросе у Немачкој и Транбзон у Турској, а имао је још једну епизоду у Меги.

Величковић има 29 година, висок је 205 центиметара и игра на позицији крилног центра.

Искусни српски интернационалац ове сезоне је наступао са Трабзоном у Еврокупу и на 13 утакмица просечно постизао 8,1 поен, уз 5,3 скока и две асистенције.

Тренутно, његов тим заузима 11. место на табели од 16 тимова, што је био и разлог растанка Трабзона са тренером Ненадом Марковићем, с тим да у реду за одлазак осим Величковића стоји и Рајан Томпсон, Американац који је сезону почео у Звезди.

Величковићевим доласком, тим Александра Џикића био би значајно ојачан на "унутрашњим" позицијама, где тренутно игру црно-белих носи Кевин Џонс.

Коментари / 0

Оставите коментар