Potvrđeno: Novica Veličković se vraća u Partizan!

Nekadašnji krilni centar Partizana Novica Veličković ponovo će obući crno-beli dres, potvrdio je za B92 funkcioner Partizana Dragan Todorić. Klub iz Humske i nekadašnji reprezentativac postigli dogovor o njegovom povratku među crno-bele. Čeka se rastanak krilnog centra sa Trabzonom.

Košarka 29.02.2016 | 22:30
Potvrđeno: Novica Veličković se vraća u Partizan!

Veličković će sa Partizanom potpisati ugovor do kraja sezone i pomoći će ekipi Alekandra Džikića u Superligi Srbije.

Veličković je karijeru počeo upravo u Partizanu 2004. godine, da bi posle pet sjajnih sezona prešao u Real Madrid.

Posle problema sa povredama i trenerima u Madridu Veličković je 2013. prešao u Mega Vizuru, posle je igrao za Brose u Nemačkoj i Tranbzon u Turskoj, a imao je još jednu epizodu u Megi.

Veličković ima 29 godina, visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra.

Iskusni srpski internacionalac ove sezone je nastupao sa Trabzonom u Evrokupu i na 13 utakmica prosečno postizao 8,1 poen, uz 5,3 skoka i dve asistencije.

Trenutno, njegov tim zauzima 11. mesto na tabeli od 16 timova, što je bio i razlog rastanka Trabzona sa trenerom Nenadom Markovićem, s tim da u redu za odlazak osim Veličkovića stoji i Rajan Tompson, Amerikanac koji je sezonu počeo u Zvezdi.

Veličkovićevim dolaskom, tim Aleksandra Džikića bio bi značajno ojačan na "unutrašnjim" pozicijama, gde trenutno igru crno-belih nosi Kevin Džons.

Komentari / 0

Ostavite komentar