АБА - Чабаркапа: Докази за намјештаљке или санкције!

Спортски директор АБА лиге затражио од председника Сутјеске да поткрепи тврдње о нерегуларностима.

Кошарка 01.03.2016 | 10:20
АБА - Чабаркапа: Докази за намјештаљке или санкције!

Председник Сутјеске Дарко Перовић позван је да доказима поткрепи тврдње о "намештеним утакмицама", док ће у супротном руководство лиге предузети мере како би санкционисало његов медијски испад и заштитило углед АБА лиге, најављује Жарко Чабаркапа.

Перовић је у интервјуу подгоричким "Вијестима" оптужио Мега Лекс да је минулог викенда препустила победу Крки (74:57), изразивши сумњу и у регуларност утакмица Игокеа - Мега Лекс, Мега Лекс - Олимпија и Металац - Олимпија.

Чабаркапа не дели утисак "сиве еминенције" Мега Лекса, Мишка Ражнатовића, који је кратко прокоментарисао да су то "смешне приче" и да нема потребе да клуб реагује.

"Господин Перовић је изнео веома тешке и озбиљне оптужбе, које доводе у питање не само регуларност такмичења, већ задиру и у темеље АБА лиге. Због тога очекујемо да нам у најкраћем могућем року достави доказе и поткрепи своје тврдње како бисмо хитно реаговали, испитали цео случај и донели адекватне одлуке", рекао је Чабаркапа.

У противном, поручује спортски директор АБА лиге, "закључићемо да је господин Перовић несмотреним изјавама нанео велику штету лиги, клубовима које је апострофирао, али и самој Сутјесци".

"Ако се покаже да је тако, предузећемо све мере које нам пропозиције дозвољавају како бисмо санкционисали његов испад и заштитили углед АБА лиге".

До почетка плеј-офа остало је да се одигра још једно коло, у коме ће бити решено који тим ће поред Тајфуна изгубити право наступа у наредној сезони. Сутјеска је најозбиљнији кандидат за испадање, али разлога за бригу имају и Крка, Металац и Олимпија.

Коментари / 0

Оставите коментар