ABA - Čabarkapa: Dokazi za namještaljke ili sankcije!

Sportski direktor ABA lige zatražio od predsednika Sutjeske da potkrepi tvrdnje o neregularnostima.

Košarka 01.03.2016 | 10:20
ABA - Čabarkapa: Dokazi za namještaljke ili sankcije!

Predsednik Sutjeske Darko Perović pozvan je da dokazima potkrepi tvrdnje o "nameštenim utakmicama", dok će u suprotnom rukovodstvo lige preduzeti mere kako bi sankcionisalo njegov medijski ispad i zaštitilo ugled ABA lige, najavljuje Žarko Čabarkapa.

Perović je u intervjuu podgoričkim "Vijestima" optužio Mega Leks da je minulog vikenda prepustila pobedu Krki (74:57), izrazivši sumnju i u regularnost utakmica Igokea - Mega Leks, Mega Leks - Olimpija i Metalac - Olimpija.

Čabarkapa ne deli utisak "sive eminencije" Mega Leksa, Miška Ražnatovića, koji je kratko prokomentarisao da su to "smešne priče" i da nema potrebe da klub reaguje.

"Gospodin Perović je izneo veoma teške i ozbiljne optužbe, koje dovode u pitanje ne samo regularnost takmičenja, već zadiru i u temelje ABA lige. Zbog toga očekujemo da nam u najkraćem mogućem roku dostavi dokaze i potkrepi svoje tvrdnje kako bismo hitno reagovali, ispitali ceo slučaj i doneli adekvatne odluke", rekao je Čabarkapa.

U protivnom, poručuje sportski direktor ABA lige, "zaključićemo da je gospodin Perović nesmotrenim izjavama naneo veliku štetu ligi, klubovima koje je apostrofirao, ali i samoj Sutjesci".

"Ako se pokaže da je tako, preduzećemo sve mere koje nam propozicije dozvoljavaju kako bismo sankcionisali njegov ispad i zaštitili ugled ABA lige".

Do početka plej-ofa ostalo je da se odigra još jedno kolo, u kome će biti rešeno koji tim će pored Tajfuna izgubiti pravo nastupa u narednoj sezoni. Sutjeska je najozbiljniji kandidat za ispadanje, ali razloga za brigu imaju i Krka, Metalac i Olimpija.

Komentari / 0

Ostavite komentar