Леб се придружује светском Реликрос шампиону

Себастијан Леб придружује се Реликрос светском шампионском тиму Пеугеот Хансен.

Остали спортови 04.03.2016 | 15:00
Леб се придружује светском Реликрос шампиону

Деветоструки светски рели шампион, рејсинг возач и Дакар авантуриста Себастијан Леб, придружиће се тиму Пеугеот Хансен, како би ове сезоне учествовао на ФИА светском Реликрос шампионату, који почиње у Португалији 15. априла, а завршава се у Аргентини 25. новембра.

Леб ће ове године бити тимски колега Тимију Хансену у екипи од два аутомобила, а возиће 208 WРX Суперцар од 550 кс. Ово возило ће бити контраст у односу на 2008ДКР звер од 350 кс коју је возио кроз Јужну Америку у јануару, током свог дебитантског наступа на Дакару у којем је држао вођство током прве половине такмичења.

Имајући у виду да је Леб освојио више рели шампионата и победа у аутомото тркама од било ког другог возача, овај последњи потез је само потврдио статус 42-годишњег Ред Булловог спортисте као краља оф роуд вожње.

„Изузетно сам узбуђен због прилике да учествујем у целом Реликрос шампионату по први пут“, рекао је Леб. „Током година, имао сам срећу да учествујем у заиста сјајним тркама, али реликрос, својом снагом и конкурентношћу Пеугеот 208 WРX, плус сама интензивна природа такмичења, све то ће учинити да ово буде једно заиста посебно искуство. Аутомобил и стратегија за ову врсту трке је нешто потпуно ново за мене, тако да морам да учим, али надам се да ћу ускоро бити конкуренција другим возачима и тимовима.“

Иако ће Леб (#9) опет бити руки у односу на свог тимског колегу Тимија Хансена, светског вицешампиона (#21) који је већ освојио и реликрос медаљу 2012. године на X-Гамес у Калифорнији, а такође се такмичио и на домаћем терену у Луијаку у Француској 2013.

„Прошле сезоне смо доказали да имамо потенцијал да наступимо у серији са Тимијем Хансеном и Дејвијем Џенијем“, рекао је директор тима Кенет Хансен. „Додајући Себастијана Леба у једначину, бићемо још јачи. Реликрос је једна од дисциплина у којој је најтеже доминирати, овде нема места за грешке. Леб има невероватан капацитет прилагођавања и немам сумње да ће бити јак такмичар.“

Тими Хансен и Себастијан Леб ће формирати завидан тим возача ове године, с циљем да освоје титулу и у тимској категорији и у категорији возача. Тими Хансен је прокоментарисао: „Себастијан Леб ми је био узор целог живота. Чак сам га једном и упознао када сам му тражио аутограм. То што ћу сада радити са њим је остварење мојих снова. Још увек имам доста да учим, тако да ће бити феноменално да од њега добијем савете. Поред тога, мислим да ће и он имати од мене да научи доста специфичних ствари везано за реликрос. Надам се да ћемо на тај начин моћи заједно да постигнемо успех у тиму, померајући границе и помажући један другоме да напредујемо.“

Пре почетка сезоне, Себастијан и Тими су стављени на тест у Хансеновој родној земљи, на изазовну ледену стазу на замрзнутом језеру у Ореу у Шведској. Погледајте како тим вози на овој јединственој подлози овде.

Коментари / 0

Оставите коментар