Звезда - најжилавија у Европи!

Након што је Пари сен Жермен поражен од Лиона, у Европи су остала још само три тима која ове сезоне нису изгубила у домаћем првенству. Црвена звезда је један од њих и то са најдужим низом победа...

Фудбал 01.03.2016 | 00:00
Звезда - најжилавија у Европи!

Почетак је марта, а у Европи и даље има непоражених тимова.

Неке лиге су почеле касније, негде се првенство одужило због паузе, а неке ни "опасан" темпо утакмица није успорио у томе да дуго остану непоражени.

Фудбалери Црвене звезде један су од само три прволигаша у Европи који ове сезоне нису изгубили меч у домаћем првенству.

Листа се са четири смањила на три, након што је у дербију Француске славио Лион. Они су први тим који је ове сезоне у Лиги 1 успео да нанесе пораз Пари сен Жермену, што је први "упис" у колону "изгубљене утакмице" после 28 мечева. Играње у Лиги шампиона је очигледно имало утицаја на тим Лорана Блана.

Они су од почетка сезоне спојили 27 утакмица у првенству у којима нису изгубили, што је био и најдужи низ у Европи (овде се наравно не рачунају низови када би тим рецимо изгубио у првом колу, па потом спојио 30 без пораза).

Црвена звезда је током викенда славила у 150. "вечитом дербију" (2:1) и тако уписала 21. победу у низу (па тако јури рекорд Бенфике од 29 победа) али и 24. утакмицу од почетка првенства у којој нису били на пораженој страни.

Они су тако од екипе ПСЖ преузели вођство на "листи непобедивости", а осим њих таквим низом могу да се похвале још само два прволигаша у Европи. После 18 утакмица непоражен је и Линколн (Гибралтар), односно Дуделанж после 15 кола првенства Луксембурга.

Право је питање да ли ће гибралтарски Линколн и бити поражен ове сезоне. Они су на 18 утакмица у шампионату примили само четири гола, а претходне сезоне су изгубили само једном.

Дуделанж додуше није толико супериоран као они и тек им следе тежи мечеви.

Наравно, требало би да одмах узмемо у обзир то да првенства Србије, Француске, Немачке, Луксембурга или Гибралтара нису на истом нивоу, те да се не могу гледати из исте перспективе, али су у сваком случају ови резултати импресивни.

Импресиван је и скор холандског ПСВ Ајндховена који има један пораз у 25 мечева и претрпео га је још у 6. колу.

Невероватним резултатима ове сезоне може да се похвали и грчки Олимпијакос, који је већ освојио титулу, а једини пораз на 24 меча домаћег првенства доживео је пре два кола од екипе АЕК.

Немачки великан Бајерн, са свим ротацијама Пепа Гвардиоле, за 23 утакмице има само један пораз (15. коло - Менхенгладбах 3:1)...

Португалски Спортинг, који после доста година игра сјајан фудбал и има сезону за поштовање, доживео је свега један пораз у првенству, откад је екипу преузео Жорж Жезус и то крајем 2015. године од Мадеире (16. коло).

Осим Звезде, и у региону има "тврдих" екипа.

Бугарски Лудогорец, са којим су се црвено-бели јесенас састали у оквиру мини-припрема, за 19 кола има само један пораз.

У Македонији је Вардар у 20 утакмица допустио да само једном буде поражен (15. коло - Турново 2:1), док је Ријека у Хрватској "кикснула" једном у 24 кола.

Међутим, они нису чак ни првопласирани тим ХНЛ, пошто је тим са Кантриде чак десет пута играо нерешено.

ТИМОВИ СА НАЈМАЊЕ ПОРАЗА У ЕВРОПИ

Црвена звезда (Србија) - 0 (24 утакмице)
Линколн (Гибралтар) - 0 (18 утакмица)
Дуделанж (Луксембург) - 0 (15 утакмица)
ПСЖ (Француска) - 1 (28 утакмица)
ПСВ (Холандија) - 1 (25 утакмица)
Олимпијакос (Грчка) - 1 (24 утакмице)
Ријека (Хрватска) - 1 (24 утакмице)
Бајерн (Немачка) - 1 (23 утакмице)
Спортинг (Португал) - 1 (23 утакмице)
Вардар (Македонија) - 1 (20 утакмица)
Лудогорец (Бугарска) - 1 (19 утакмица)
Динамо Тбилиси (Грузија) - 1 (18 утакмица)
Шериф (Молдавија) - 1 (16 утакмица)
Дачија (Молдавија) - 1 (16 утакмица)
Шахтјор (Украјина) - 1 (16 утакмица)
Динамо Кијев (Украјина) - 1 (16 утакмица)
Алашкерт (Јерменија) - 1 (15 утакмица)
Тре Пене (Сан Марино) - 1 (15 утакмица)

Коментари / 0

Оставите коментар