Анализа: Који су плодови Звездине побједе у 150. Дербију?!

Шта је Црвена звезда добила победом у такмичарски не много битном "вечитом дербију"?

Фудбал 29.02.2016 | 23:45
Анализа: Који су плодови Звездине побједе у 150. Дербију?!

Истицали су фудбалери Црвене звезде уочи јубиларног 150. дуела са највећим ривалом, Партизаном, да их исход те утакмица не оптерећује. Огромна бодовна разлика у односу на остале тимове у лиги дала има је повод да потпуно опуштено, без икаквог притиска, оду на комшијски стадион и покушају да упишу и 21 победу у низу.

Иако нису пружили партију за памћење, црвено-бели су успели да победе 2:1, што им је донело много тога доброг: појачане премије (сваки играч који је почео меч са Партизаном у суботу добио је 4.000 евра), додатне слободне дане (одмараће све до среде), али и растерећеност практично до краја сезоне. Иако је тек почео други део првенства, осим наредног "вечитог дербија" који ће се играти у плеј-офу, тешко да Звездине играче чека још нека утакмица која носи било какав притисак.

Пред великим очекивањима навијача црвено-бели би евентуално могли да се нађу уколико успеју да дођу близу рекорда по броју узастопних победа, који је тренутно у власништву Бенфике (29 утакмица).

Огромних 27 бодова предности у односу на другопласирани Борац из Чачка даје слободу тренеру Миодрагу Божовићу да у наставку шампионата комбинује тим, испробава неке младе играче и тактичке замисли, уиграва "новајлије" Едсона да Силву и Давида Бабунског (Дамијен Ле Талек се без сумње већ уклопио иако је одиграо тек две утакмице)...

Неће бити изненађење ако у некој од наредних утакмица шансу добију и неки од клинаца који су недавно потписали професионалне уговоре или, што је вероватније, штопер Милош Стојановић и голман Филип Манојловић који су на позајмици у Бежанији, али имају двојну регистрацију.

Истицали су Звездини фудбалери, такође, да ће екипа тек око четвртог-петог кола пролећног дела ући у жељену форму, налик оној из финишта првог дела сезоне, а нема сумње да ће Божовић кроз предстојеће утакмице заправо кројити тим и игру за лето и квалификације у Лиги шампиона.

И поред тренутно одличне атмосфере, свесни су у Љутице Богдана да би једино пласман у групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе могао да стабилизује клуб бар на неко време. Зато ће све и подредити томе...

Коментари / 0

Оставите коментар