Analiza: Koji su plodovi Zvezdine pobjede u 150. Derbiju?!

Šta je Crvena zvezda dobila pobedom u takmičarski ne mnogo bitnom "večitom derbiju"?

Fudbal 29.02.2016 | 23:45
Analiza: Koji su plodovi Zvezdine pobjede u 150. Derbiju?!

Isticali su fudbaleri Crvene zvezde uoči jubilarnog 150. duela sa najvećim rivalom, Partizanom, da ih ishod te utakmica ne opterećuje. Ogromna bodovna razlika u odnosu na ostale timove u ligi dala ima je povod da potpuno opušteno, bez ikakvog pritiska, odu na komšijski stadion i pokušaju da upišu i 21 pobedu u nizu.

Iako nisu pružili partiju za pamćenje, crveno-beli su uspeli da pobede 2:1, što im je donelo mnogo toga dobrog: pojačane premije (svaki igrač koji je počeo meč sa Partizanom u subotu dobio je 4.000 evra), dodatne slobodne dane (odmaraće sve do srede), ali i rasterećenost praktično do kraja sezone. Iako je tek počeo drugi deo prvenstva, osim narednog "večitog derbija" koji će se igrati u plej-ofu, teško da Zvezdine igrače čeka još neka utakmica koja nosi bilo kakav pritisak.

Pred velikim očekivanjima navijača crveno-beli bi eventualno mogli da se nađu ukoliko uspeju da dođu blizu rekorda po broju uzastopnih pobeda, koji je trenutno u vlasništvu Benfike (29 utakmica).

Ogromnih 27 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac iz Čačka daje slobodu treneru Miodragu Božoviću da u nastavku šampionata kombinuje tim, isprobava neke mlade igrače i taktičke zamisli, uigrava "novajlije" Edsona da Silvu i Davida Babunskog (Damijen Le Talek se bez sumnje već uklopio iako je odigrao tek dve utakmice)...

Neće biti iznenađenje ako u nekoj od narednih utakmica šansu dobiju i neki od klinaca koji su nedavno potpisali profesionalne ugovore ili, što je verovatnije, štoper Miloš Stojanović i golman Filip Manojlović koji su na pozajmici u Bežaniji, ali imaju dvojnu registraciju.

Isticali su Zvezdini fudbaleri, takođe, da će ekipa tek oko četvrtog-petog kola prolećnog dela ući u željenu formu, nalik onoj iz finišta prvog dela sezone, a nema sumnje da će Božović kroz predstojeće utakmice zapravo krojiti tim i igru za leto i kvalifikacije u Ligi šampiona.

I pored trenutno odlične atmosfere, svesni su u Ljutice Bogdana da bi jedino plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope mogao da stabilizuje klub bar na neko vreme. Zato će sve i podrediti tome...

Komentari / 0

Ostavite komentar