ВТБ лига постигла договор са Евролигом!

ВТБ лига објавила је да је прихватила предлог Евролиге и потписала уговор са тим такмичењем на три године.

Кошарка 01.03.2016 | 09:00
ВТБ лига постигла договор са Евролигом!

По том договору, који је постигнут после састанка челника лиге са првим човеком Евролиге Ђордијем Бертомеуом, ВТБ лиги је додељена Б лиценца.

То значи да ће до сезоне 2018/19 у најјачем европском клупском такмичењу играти шампион регионалне лиге, односно вицешампион уколико титула оде у руке московског ЦСКА који има А лиценцу Евролиге.

Поред тога, ВТБ лига је добила три сигурна места у Еврокупу у наредне три сезоне, а који клубови ће играти то такмичење зависиће од пласмана у лиги.

Договор између ВТБ лиге значи да се зна коме иде 12. место у Евролиги и да су непознанице коме ће отићи два преостала места, пошто једно иде победнику Еврокупа, а друго победнику квалификација. Последњих месеци се спекулисало да би АБА лига требало да има једно сигурно место, али званичних потврда за сада нема.

Евролига ће у наредних десет година имати 11 сталних учесника, клубова који имају А лиценцу, а то су Анадолу Ефес, ЦСКА, Армани, Барселона, Фенербахче, Лаборал Куча, Макаби, Олимпијакос, ПАО, Реал Мадрид и Жалгирис.

Коментари / 0

Оставите коментар