VTB liga postigla dogovor sa Evroligom!

VTB liga objavila je da je prihvatila predlog Evrolige i potpisala ugovor sa tim takmičenjem na tri godine.

Košarka 01.03.2016 | 09:00
VTB liga postigla dogovor sa Evroligom!

Po tom dogovoru, koji je postignut posle sastanka čelnika lige sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom, VTB ligi je dodeljena B licenca.

To znači da će do sezone 2018/19 u najjačem evropskom klupskom takmičenju igrati šampion regionalne lige, odnosno vicešampion ukoliko titula ode u ruke moskovskog CSKA koji ima A licencu Evrolige.

Pored toga, VTB liga je dobila tri sigurna mesta u Evrokupu u naredne tri sezone, a koji klubovi će igrati to takmičenje zavisiće od plasmana u ligi.

Dogovor između VTB lige znači da se zna kome ide 12. mesto u Evroligi i da su nepoznanice kome će otići dva preostala mesta, pošto jedno ide pobedniku Evrokupa, a drugo pobedniku kvalifikacija. Poslednjih meseci se spekulisalo da bi ABA liga trebalo da ima jedno sigurno mesto, ali zvaničnih potvrda za sada nema.

Evroliga će u narednih deset godina imati 11 stalnih učesnika, klubova koji imaju A licencu, a to su Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuča, Makabi, Olimpijakos, PAO, Real Madrid i Žalgiris.

Komentari / 0

Ostavite komentar