Пантиро не стаје, трећа побједа у низу!

Француски скијаш Алекси Пантиро тријумфовао је на трећем велеслалому заредом и уписао другу победу за три дана у аустријском Хинтерштодеру.

Остали спортови 29.02.2016 | 09:00
Пантиро не стаје, трећа побједа у низу!

Пантиро је убедљиво дошао до пете победе ове сезоне, а 14. у каријери, укупним временом од 2:43.88 минута.

Друго место, са секундом и 14 стотинки заостатка, заузео је Аустријанац Марсел Хиршер, док је трећи био Хенрик Кристоферсен из Норвешке.

Пантиро је после прве вожње био 47 стотинки испред Немца Феликса Нојројтера, а 55 испред Кристоферсена, док је Хиршер био само један стоти део секунде иза. Аустријанац је одскијао одлично у наставку и постарао се да буде бржи од Кристоферсена, али и Нојројтера, који је изгубио много времена, али је Пантиро на крају био класа за себе.

Најбољу тројицу следили су Французи Матју Февр и Томас Фанара, Нојројтер и Карло Јанка из Швајцарске. Прву десеторицу комплетирали су Италијан Флоријан Ајсат, Штефан Луиц из Немачке и још један италијански скијаш Рикардо Тонети.

Хиршер на челу генералног пласмана сада има 1.365 бодова, испред Кристоферсена са 1.082. У поретку велеслалома, Хиршер је први са 561 бодом, а следи га Пантиро са 430.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се велеслаломом у Крањској Гори наредног петка.

Коментари / 0

Оставите коментар