Pantiro ne staje, treća pobjeda u nizu!

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na trećem veleslalomu zaredom i upisao drugu pobedu za tri dana u austrijskom Hinterštoderu.

Ostali sportovi 29.02.2016 | 09:00
Pantiro ne staje, treća pobjeda u nizu!

Pantiro je ubedljivo došao do pete pobede ove sezone, a 14. u karijeri, ukupnim vremenom od 2:43.88 minuta.

Drugo mesto, sa sekundom i 14 stotinki zaostatka, zauzeo je Austrijanac Marsel Hiršer, dok je treći bio Henrik Kristofersen iz Norveške.

Pantiro je posle prve vožnje bio 47 stotinki ispred Nemca Feliksa Nojrojtera, a 55 ispred Kristofersena, dok je Hiršer bio samo jedan stoti deo sekunde iza. Austrijanac je odskijao odlično u nastavku i postarao se da bude brži od Kristofersena, ali i Nojrojtera, koji je izgubio mnogo vremena, ali je Pantiro na kraju bio klasa za sebe.

Najbolju trojicu sledili su Francuzi Matju Fevr i Tomas Fanara, Nojrojter i Karlo Janka iz Švajcarske. Prvu desetoricu kompletirali su Italijan Florijan Ajsat, Štefan Luic iz Nemačke i još jedan italijanski skijaš Rikardo Toneti.

Hiršer na čelu generalnog plasmana sada ima 1.365 bodova, ispred Kristofersena sa 1.082. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 561 bodom, a sledi ga Pantiro sa 430.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se veleslalomom u Kranjskoj Gori narednog petka.

Komentari / 0

Ostavite komentar