АБА: Прва од двије меч лопте Игокее!

Шампион БиХ у недјељу од 17 часова дочекује екипу Задра и побједом би и математички обезбиједио опстанак у лиги. И евентуалним поразом, Александровчани имају могућност да остану на Јадрану, али о томе не желе да размишљају.

Кошарка 28.02.2016 | 12:20
АБА: Прва од двије меч лопте Игокее!

Игокеа ће против Задра у претпосљедњем колу АБА лиге покушати доћи до тријумфа, којим би и математички обезбиједила опстанак на Јадрану.

Тим Драгана Бајића има прилику да једном побједом у посљедња два меча (Задар или Тајфун у посљедњем колу) избјегне испадање, а и у случају пораза, зависно од резултата осталих мечева, "игоси" би задржали тренутни статус.

Ипак, о поразу нико не жели да размишља. Све мисли усмјерене су ка Задру и како сутрашњи меч, који почиње у 17 часова у СД Лакташи, ријешити у своју корист.

"Дубоко вјерујем у ове момке. Они ће бити максимално сконцентрисани, радује ме што видим да су жељни те утакмице у којој нас побједа оставља у друштву најбољих. Апсолутно респектујемо наше госте, добро знамо њихове квалитете, одлично су посложени. То је јак тим, развијен тркачки, веома су брзи и евентуалним лаким поенима могу нас угрозити. Међутим, мислим да им можемо одговорити и равноправно парирати", преноси "Глас Српске" Бајићеву изјаву.

Иако има позитивно мишљење о ривалу, тренер Александровчана увјерен је да његов тим може парирати Задранима и доћи до толико жељене побједе.

"Моји кошаркаши сигурно све задатке које поставим пред њих могу одрадити на прави начин. У прилог нам иде и домаћи паркет. У овој утакмици сигурно неће пресудити један потез или појединац. Битан је колектив. Од својих играча очекујем да пруже чврсту и агресивну одбрану током цијеле утакмице. Морамо их спријечити у брзим поенима и неутралисати их", нада се Бајић.

Ђорђе Милошевић увјерен је да се неће поновити грешке из претходног меча.

"Извукли смо поуке из тог меча. Они су заиграли много агресивније, са више контакта, а ми нисмо били спремни на то. Сада смо спремни, припремили смо се на такав начин игре и вјерујем да ћемо пред великим бројем наших навијача доћи до побједе која нам гарантује опстанак", поручио је Милошевић.

Игокеа ће у посљедњем колу играти против Тајфуна, који је поразом од МЗТ 70:77 и званично испао из лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар