ABA: Prva od dvije meč lopte Igokee!

Šampion BiH u nedjelju od 17 časova dočekuje ekipu Zadra i pobjedom bi i matematički obezbijedio opstanak u ligi. I eventualnim porazom, Aleksandrovčani imaju mogućnost da ostanu na Jadranu, ali o tome ne žele da razmišljaju.

Košarka 28.02.2016 | 12:20
ABA: Prva od dvije meč lopte Igokee!

Igokea će protiv Zadra u pretposljednjem kolu ABA lige pokušati doći do trijumfa, kojim bi i matematički obezbijedila opstanak na Jadranu.

Tim Dragana Bajića ima priliku da jednom pobjedom u posljednja dva meča (Zadar ili Tajfun u posljednjem kolu) izbjegne ispadanje, a i u slučaju poraza, zavisno od rezultata ostalih mečeva, "igosi" bi zadržali trenutni status.

Ipak, o porazu niko ne želi da razmišlja. Sve misli usmjerene su ka Zadru i kako sutrašnji meč, koji počinje u 17 časova u SD Laktaši, riješiti u svoju korist.

"Duboko vjerujem u ove momke. Oni će biti maksimalno skoncentrisani, raduje me što vidim da su željni te utakmice u kojoj nas pobjeda ostavlja u društvu najboljih. Apsolutno respektujemo naše goste, dobro znamo njihove kvalitete, odlično su posloženi. To je jak tim, razvijen trkački, veoma su brzi i eventualnim lakim poenima mogu nas ugroziti. Međutim, mislim da im možemo odgovoriti i ravnopravno parirati", prenosi "Glas Srpske" Bajićevu izjavu.

Iako ima pozitivno mišljenje o rivalu, trener Aleksandrovčana uvjeren je da njegov tim može parirati Zadranima i doći do toliko željene pobjede.

"Moji košarkaši sigurno sve zadatke koje postavim pred njih mogu odraditi na pravi način. U prilog nam ide i domaći parket. U ovoj utakmici sigurno neće presuditi jedan potez ili pojedinac. Bitan je kolektiv. Od svojih igrača očekujem da pruže čvrstu i agresivnu odbranu tokom cijele utakmice. Moramo ih spriječiti u brzim poenima i neutralisati ih", nada se Bajić.

Đorđe Milošević uvjeren je da se neće ponoviti greške iz prethodnog meča.

"Izvukli smo pouke iz tog meča. Oni su zaigrali mnogo agresivnije, sa više kontakta, a mi nismo bili spremni na to. Sada smo spremni, pripremili smo se na takav način igre i vjerujem da ćemo pred velikim brojem naših navijača doći do pobjede koja nam garantuje opstanak", poručio je Milošević.

Igokea će u posljednjem kolu igrati protiv Tajfuna, koji je porazom od MZT 70:77 i zvanično ispao iz lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar