150. Дерби: Пенал за Партизан шутираће...?!

Ако буде пенала, а није га било 20 година, тренер Партизана јасно је одрадио извођача.

Фудбал 27.02.2016 | 12:00
150. Дерби: Пенал за Партизан шутираће...?!

Партизан чека пенал у "вечитом дербију" од 18. марта 1995. године.

"Можда нас сад изненаде одлуком да свирају пенал у нашу корист. И наравно да знам ко ће га шутирати. Видећете сутра уколико таква могућност буде постојала", рекао је тренер Партизана Иван Томић на конференцији за медије пред меч и окренуо се према капитену Саши Илићу, који је седео поред њега.

Да ли је наговестио одговор?

Илић ће, уколико буде играо, уписати свој 26. вечити дерби, оборити рекорд старије Партизанове легенде Моце Вукотића и постати играч са највише наступа у светковини српског фудбала.

Можда му се посрећи да са беле тачке постигне и погодак...

Капитен црно-белих свакако очекује победу свог тима.

"Надам се да ће наш максимум бити довољан за тријумф. Играмо највећу утакмицу у земљи и додатан могив није потребан. Морамо да будемо максимално одговорни и агресивни, неће бити лако, Звезда је прва и има велику предност, али то ништа не мора да значи", рекао је Илић.

"Сама чињеница да ћу бити рекордер довољна је сатисфакција, уз пуне трибине, даје ми већу снагу за тријумфом. У супротном ми ништа неће значити да надмашим легендарног Моцу Вукотића".

Он је нагласио да је у прошлости Партизан био у сличној ситуацији као сада Звезда, али да је у Хумској поражен убедљиво 3:0.

"И ми смо имали предност, а онда се дерби завршавао победом Звезде 3:0. Наш ривал има психолошку предност. Ипак, прошлост показује да ништа не мора да значи. Наравно да бих волео да бих волео да су улоге другачије", закључио је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар