150. Derbi: Penal za Partizan šutiraće...?!

Ako bude penala, a nije ga bilo 20 godina, trener Partizana jasno je odradio izvođača.

Fudbal 27.02.2016 | 12:00
150. Derbi: Penal za Partizan šutiraće...?!

Partizan čeka penal u "večitom derbiju" od 18. marta 1995. godine.

"Možda nas sad iznenade odlukom da sviraju penal u našu korist. I naravno da znam ko će ga šutirati. Videćete sutra ukoliko takva mogućnost bude postojala", rekao je trener Partizana Ivan Tomić na konferenciji za medije pred meč i okrenuo se prema kapitenu Saši Iliću, koji je sedeo pored njega.

Da li je nagovestio odgovor?

Ilić će, ukoliko bude igrao, upisati svoj 26. večiti derbi, oboriti rekord starije Partizanove legende Moce Vukotića i postati igrač sa najviše nastupa u svetkovini srpskog fudbala.

Možda mu se posreći da sa bele tačke postigne i pogodak...

Kapiten crno-belih svakako očekuje pobedu svog tima.

"Nadam se da će naš maksimum biti dovoljan za trijumf. Igramo najveću utakmicu u zemlji i dodatan mogiv nije potreban. Moramo da budemo maksimalno odgovorni i agresivni, neće biti lako, Zvezda je prva i ima veliku prednost, ali to ništa ne mora da znači", rekao je Ilić.

"Sama činjenica da ću biti rekorder dovoljna je satisfakcija, uz pune tribine, daje mi veću snagu za trijumfom. U suprotnom mi ništa neće značiti da nadmašim legendarnog Mocu Vukotića".

On je naglasio da je u prošlosti Partizan bio u sličnoj situaciji kao sada Zvezda, ali da je u Humskoj poražen ubedljivo 3:0.

"I mi smo imali prednost, a onda se derbi završavao pobedom Zvezde 3:0. Naš rival ima psihološku prednost. Ipak, prošlost pokazuje da ništa ne mora da znači. Naravno da bih voleo da bih voleo da su uloge drugačije", zaključio je Ilić.

Komentari / 0

Ostavite komentar