АБА лига пред гашењем, сљедеће године само национална првенства?!

Све је извесније да се АБА лига наредне сезоне неће играти, а како сада ствари стоје - ни полуфинална и финална серија у текућем регионалном шампионату, сазнаје "Блиц".

Кошарка 26.02.2016 | 12:20
АБА лига пред гашењем, сљедеће године само национална првенства?!

На јучерашњем састанку председништва АБА лиге у Београду, Црвена звезда је тражила писмено изјашњавање свих клубова о томе да ли су за Евролигу или ФИБА. Црвено-бели не могу да иду преко ставова КСС, позивајући се на допис Кошаркашког савеза Србије од среде, у којем је Драган Ђилас, председник наше куће кошарке, питао зашто српски клубови чекају месец дана, а неки и месец и по, на почетак домаћег шампионата.

Плеј-оф регионалног надметања је неизвестан све док се не разјасни ситуација око проходности клубова у Европу, јер је сада јасно да нема ничег од провобитних очекивања да два клуба иду у Евролигу, а три у Еврокуп, што је кршење пропозиција такмичења.

Договор АБА клубова у четвртак није постигнут, а како сазнајемо, хрватски и словеначки Савези су једногласно одлучили да њихови клубови следеће сезоне не играју на Јадрану!

То значи да би следеће сезоне свака од шест држава имала само своје националне кошаркашке лиге.

Наредни састанак заказан је за уторак, 1. марта, када ће се одржати Скупштина АБА лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар