ABA liga pred gašenjem, sljedeće godine samo nacionalna prvenstva?!

Sve je izvesnije da se ABA liga naredne sezone neće igrati, a kako sada stvari stoje - ni polufinalna i finalna serija u tekućem regionalnom šampionatu, saznaje "Blic".

Košarka 26.02.2016 | 12:20
ABA liga pred gašenjem, sljedeće godine samo nacionalna prvenstva?!

Na jučerašnjem sastanku predsedništva ABA lige u Beogradu, Crvena zvezda je tražila pismeno izjašnjavanje svih klubova o tome da li su za Evroligu ili FIBA. Crveno-beli ne mogu da idu preko stavova KSS, pozivajući se na dopis Košarkaškog saveza Srbije od srede, u kojem je Dragan Đilas, predsednik naše kuće košarke, pitao zašto srpski klubovi čekaju mesec dana, a neki i mesec i po, na početak domaćeg šampionata.

Plej-of regionalnog nadmetanja je neizvestan sve dok se ne razjasni situacija oko prohodnosti klubova u Evropu, jer je sada jasno da nema ničeg od provobitnih očekivanja da dva kluba idu u Evroligu, a tri u Evrokup, što je kršenje propozicija takmičenja.

Dogovor ABA klubova u četvrtak nije postignut, a kako saznajemo, hrvatski i slovenački Savezi su jednoglasno odlučili da njihovi klubovi sledeće sezone ne igraju na Jadranu!

To znači da bi sledeće sezone svaka od šest država imala samo svoje nacionalne košarkaške lige.

Naredni sastanak zakazan je za utorak, 1. marta, kada će se održati Skupština ABA lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar