Дуда: Звезда је стабилна, без обзира на Куп!

Српски стручњак довео је екипу у Србију без јако важног играча.

Кошарка 26.02.2016 | 13:00
Дуда: Звезда је стабилна, без обзира на Куп!

Летом из Истанбула, Анадолу Ефес допутовао је у Београд у четвртак око 20.00 часова, на меч против Црвене звезде Телеком, заказан за 24 сата касније.

Тренер турског тима Душан Ивковић стигао је на челу свог састава на јако важан дуел са црвено-белима, који носи велику тежину и за домаћина и за госта.

Приставши на разговор за српске медије, Ивковић је апострофирао значај утакмице и квалитет наредног ривала свог тима.

"Што се тиче утакмице са Звездом, у Топ 16 фази сад имамо значајну утакмицу за оба тима. Ако гледамо генерално овај распоред, сад имамо четири утакмице код куће, само три у гостима, а ово је једно од тешких гостовања".

"Меч има велики значај за оба тима, а Звезда генерално изгледа јако добро и за мене веома стабилно, не осврћући се на Куп и на све шта се ту дешавало", рекао је Ивковић на аеродрому.

На отварању Топ 16 фазе, Ефес је победио Звезду поен разлике, кошем Дарија Шарића у последњим тренуцима утакмице. У овом тренутку, црвено-бели имају победу више од гостију из Истанбула.

"Негде ако постоји психолошки императив, онда је ту мало шанса на нашој страни", констатовао је Ивковић.

У прошлом дуелу је један поен делио два тима, чиме је још једном потврђен значај сваког коша и сваког детаља у тако важним мечевима. Ивковић предвиђа неизвесну борбу за пласман до последњег кола Топ 16 рунде.

"У нашој и другој групи мислим да ће можда од трећег до петог, а можда и до шестог места одлучивати међусобна кош разлика и сваки поен ће бити јако битан - не само на сутрашњој, већ и на свим наредним мечевима", додао је Ивковић.

Као што је и било најављено, одлични плејмејкер Ефеса Џејсон Грејнџер није допутовао у Београд са остатком екипе.

"Ми смо изненада остали без Грејнџера, нашег другог плејмејкера, који је нама јако битан играч. То се догодило на брзину, ту информацију смо добили у уторак, када је већ прошао рок да доведемо играча на неколико месеци, па смо остали без великог простора да реагујемо. Зато смо потписали Џонсона, који је био члан нашег другог тима и који је играо турску лигу. Ето, то су новости када је наш састав у питању".

Ивковић је поново у Србији, али не и у свом родном граду.

"Сад идемо право у Вршац. Радовао сам се гостовању српском тиму, одласку у Београд, а ето играћемо у Вршцу...".

Колико ће амбијент утицати на меч?

"То је сигурно битна ствар. Ми немамо фудбалски клуб, па стога ни толико навијача, али Ефес има сјајно селектиране и школоване навијаче. Чека нас добра атмосфера, а познато је како Звезда има добре навијаче", подвукао је Ивковић.

Коментари / 0

Оставите коментар