Duda: Zvezda je stabilna, bez obzira na Kup!

Srpski stručnjak doveo je ekipu u Srbiju bez jako važnog igrača.

Košarka 26.02.2016 | 13:00
Duda: Zvezda je stabilna, bez obzira na Kup!

Letom iz Istanbula, Anadolu Efes doputovao je u Beograd u četvrtak oko 20.00 časova, na meč protiv Crvene zvezde Telekom, zakazan za 24 sata kasnije.

Trener turskog tima Dušan Ivković stigao je na čelu svog sastava na jako važan duel sa crveno-belima, koji nosi veliku težinu i za domaćina i za gosta.

Pristavši na razgovor za srpske medije, Ivković je apostrofirao značaj utakmice i kvalitet narednog rivala svog tima.

"Što se tiče utakmice sa Zvezdom, u Top 16 fazi sad imamo značajnu utakmicu za oba tima. Ako gledamo generalno ovaj raspored, sad imamo četiri utakmice kod kuće, samo tri u gostima, a ovo je jedno od teških gostovanja".

"Meč ima veliki značaj za oba tima, a Zvezda generalno izgleda jako dobro i za mene veoma stabilno, ne osvrćući se na Kup i na sve šta se tu dešavalo", rekao je Ivković na aerodromu.

Na otvaranju Top 16 faze, Efes je pobedio Zvezdu poen razlike, košem Darija Šarića u poslednjim trenucima utakmice. U ovom trenutku, crveno-beli imaju pobedu više od gostiju iz Istanbula.

"Negde ako postoji psihološki imperativ, onda je tu malo šansa na našoj strani", konstatovao je Ivković.

U prošlom duelu je jedan poen delio dva tima, čime je još jednom potvrđen značaj svakog koša i svakog detalja u tako važnim mečevima. Ivković predviđa neizvesnu borbu za plasman do poslednjeg kola Top 16 runde.

"U našoj i drugoj grupi mislim da će možda od trećeg do petog, a možda i do šestog mesta odlučivati međusobna koš razlika i svaki poen će biti jako bitan - ne samo na sutrašnjoj, već i na svim narednim mečevima", dodao je Ivković.

Kao što je i bilo najavljeno, odlični plejmejker Efesa Džejson Grejndžer nije doputovao u Beograd sa ostatkom ekipe.

"Mi smo iznenada ostali bez Grejndžera, našeg drugog plejmejkera, koji je nama jako bitan igrač. To se dogodilo na brzinu, tu informaciju smo dobili u utorak, kada je već prošao rok da dovedemo igrača na nekoliko meseci, pa smo ostali bez velikog prostora da reagujemo. Zato smo potpisali Džonsona, koji je bio član našeg drugog tima i koji je igrao tursku ligu. Eto, to su novosti kada je naš sastav u pitanju".

Ivković je ponovo u Srbiji, ali ne i u svom rodnom gradu.

"Sad idemo pravo u Vršac. Radovao sam se gostovanju srpskom timu, odlasku u Beograd, a eto igraćemo u Vršcu...".

Koliko će ambijent uticati na meč?

"To je sigurno bitna stvar. Mi nemamo fudbalski klub, pa stoga ni toliko navijača, ali Efes ima sjajno selektirane i školovane navijače. Čeka nas dobra atmosfera, a poznato je kako Zvezda ima dobre navijače", podvukao je Ivković.

Komentari / 0

Ostavite komentar