Анализа: Зашто ни Звезда, ни Партизан не воле полицајца из Врбаса?!

''Досије'' судије Глођовића...Углавном је са Топчидерског брда слушана кукњава због арбитра који ће као дебитант делити правду у наредном вечитом дербију!

Фудбал 26.02.2016 | 11:20
Анализа: Зашто ни Звезда, ни Партизан не воле полицајца из Врбаса?!

После девет везаних вечитих дербија, Милорад Мажић није изабран за делиоца правде на вечитом дербију. Најбољи српски судија ће мало одморити од притиска са Топчидерског брда, а врућ кромпир је запао у руке Влада Глођовића. Арбитар из Врбаса дебитује у светковини српског фудбала, али му искуства не недостаје, с обзиром на то да дуго дели правду на суперлигашким теренима и спада у категорију ФИФА судија друге групе.

Глођовић има искуства са звездашима и партизановицма, али ће ово ипак бити највећи изазов у досадашњој каријери.

УКУПАН БИЛАНС

Партизану је судио 23 пута у првенству и купу и није се показао као талија за црно-беле. Заправо, он је судија са којим Партизан има најслабији проценат успешности. Клуб из Хумске победио 12 пута, пет пута је поражен и шест пута је ремизирао. Дакле, за Партизанове стандарде прилично мршав биланс. Црно-белима је показао четири црвена картона, од чега један директан и три пута по два жута. Показао им је и 46 жутих картона. У 23 меча на којима је делио правду Партизану, досудио је један пенал у корист црно-белих, али и три пенала против Партизана. Такође, Партизановим ривалима је показао шест црвених картона.

Далеко мање пута је Глођовић делио правду на мечевима Црвене звезде. Укупно 11 пута. Црвено-бели су на тим утакмицама укњижили седам победа, три пораза и један нерешен исход. За Звезду је досудио један пенал и показао њеним играчима два црвена картона. Против Црвене звезде је свирао два једанаестерца и њеним противницима показао један црвени картон.

ГЛОЂОВИЋ ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ И ПАРТИЗАНА 2015/2016.

У актуелној сезони, Глођовић је два пута судио Партизану у Суперлиги. Први пут у сезони је делио правду црно-белима на гостовању у Новом Пазару када је тренер Милинковић извео Б тим и доживео пораз. На мечу је два пута оправдано показао на белу тачку у корист Новог Пазара, а домаћин је имао половичан учинак са креча. Други меч који је судио Партизану је одирган у Хумској против Борца када је Парни ваљак славио 2:1. Прва занимљива одлука са тог меча је била при водећем голу Чачана. Пустио је предност из које је Јевтовић погодио, али да је зауставио игру, морао је да досуди пенал у корист гостију и црвени картон играчу Партизана. Друга се десила у финишу меча када је искључио Алена Стевановића. Партизанов везиста је добио два жута јер је оба пута дирао лопту након судијског звиждука.

Звезди је такође два пута судио ове сезоне. На гостовањима у Горњем Милановцу и Нишу. Против Металца је било 0:0, а утакмица је била прилично досадна и лишена било каквих спорних одлука. Међутим, у Нишу је Глођовић у два наврата био у центру пажње. Тачније, стао је на жуљ звездашима одлукама које се могу назвати спорнима. Прво је признао изједначујући гол Радничког у ситуаији која је била на граници офсајда и врло је дискутабилна. Потом је поништио гол Ибањеза због играња руком, али је том приликом био у праву.

ЗБОГ ЧЕГА СУ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН КИВНИ НА ГЛОЂОВИЋА

Међутим, Глођовић дели правду вечитим још од јесени 2008. године. Укупно 34 пута им је судио и тешко је било за очекивати да се после толико утакмица не нађе на мети два највећа клуба навикнуте на повлашћен третман и да дижу прашину за најситније грешке.

Логично, када се погледа проценат успешности, више пута се жалио Партизан. Црно-бели не „миришу“ Глођовића од августа 2013, године. Тада су одиграли реми без голова у Нишу и после утакмице грмели да су оштећени за два пенала. Глођовић у том мечу заиста јесте пропустио да досуди пенал за црно-беле и покаже црвени картон противничком играчу у 54. минуту. Нова буна црно-белих против Глођовића је уследила у априлу 2014. године. Тада је Партизан победио у Ивањици, али је после меча кукао да је оштећен за пенал и поништен гол. Био је делимично у праву. Пенала није било, али је Лазовићу поништен регуларан гол.

Следеће сезоне, Глођовић је био арбитар контроверзног меча у Новом Пазару када је домаћи тим изборио реми 1:1. Судија из Врбаса је тада оправдано поништио гол Волкову и искључио Марка Николића после жучне расправе и порције увреда због чега је Партизанов тренер касније зарадио суспензију. Памти му се и арбитража из меча у Новом Саду када је Војводина савладала Станојевићев Партизан 2:0, а Глођовић показао по два црвена картона на обе стране и преоштрим критеријумум направио циркус од утакмице. То су најспорније утакмице које партизановци стављају на душу Глођовићу, а не заборављају му ни прошлосезонско финале Купа Србије када је, по њиховом мишљењу, пропустио да досуди пенал над Којићем.

И Црвена звезда се жалила на Глођовића. Ни њима није по мери начелник полицијске станице из Врбаса. Глођовић је био мета саопштења руководства Црвене звезде предвођеног Звезданом Терзићем да је човек у служби Партизана. Највише му се замера на Звездином поразу у Новом Пазару (1:2) када је досудио пенал за Пазарце после играња руком Лазића из којег је домаћи тим дошао до победе. Иако је одлука била оправдана.

Звезда је тада изгубила корак за Партизаном, а дефинитивно се опростила од титуле десетак дана касније када је Партизан победио ОФК Београд на Карабруми. Међутим, победа црно-белих у том мечу није била чиста. Водећи гол којим је Партизан утабао пут ка победи и титули постигнут је из више него очигледног офсајда. Мада, ту већу одговорност сноси помоћни судија Каурин него Глођовић. Исте сезоне, Глођовић је оштеито Рад против Црвене звезде када је пропустио да покаже очигледан црвени картон Николи Мијаиловићу. Звезда по добром не памти Глођовића ни због гостовања Јавору у у августу 2013. када су Ивањичани са 4:2 прегазили црвено-беле, али судијске одлуке нису имале озбиљног утицана на коначан резултат.

Када се све подвуче, ни Звезда, а поготово Партизан не воле Глођовића. Сматрају да је овај судија често судио на њихову штету. Више повика је било од стране вечитих да их је Глођовић оштетио, него од стране њихових ривала да су оштећени против Звезде и Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар