Analiza: Zašto ni Zvezda, ni Partizan ne vole policajca iz Vrbasa?!

''Dosije'' sudije Glođovića...Uglavnom je sa Topčiderskog brda slušana kuknjava zbog arbitra koji će kao debitant deliti pravdu u narednom večitom derbiju!

Fudbal 26.02.2016 | 11:20
Analiza: Zašto ni Zvezda, ni Partizan ne vole policajca iz Vrbasa?!

Posle devet vezanih večitih derbija, Milorad Mažić nije izabran za delioca pravde na večitom derbiju. Najbolji srpski sudija će malo odmoriti od pritiska sa Topčiderskog brda, a vruć krompir je zapao u ruke Vlada Glođovića. Arbitar iz Vrbasa debituje u svetkovini srpskog fudbala, ali mu iskustva ne nedostaje, s obzirom na to da dugo deli pravdu na superligaškim terenima i spada u kategoriju FIFA sudija druge grupe.

Glođović ima iskustva sa zvezdašima i partizanovicma, ali će ovo ipak biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

UKUPAN BILANS

Partizanu je sudio 23 puta u prvenstvu i kupu i nije se pokazao kao talija za crno-bele. Zapravo, on je sudija sa kojim Partizan ima najslabiji procenat uspešnosti. Klub iz Humske pobedio 12 puta, pet puta je poražen i šest puta je remizirao. Dakle, za Partizanove standarde prilično mršav bilans. Crno-belima je pokazao četiri crvena kartona, od čega jedan direktan i tri puta po dva žuta. Pokazao im je i 46 žutih kartona. U 23 meča na kojima je delio pravdu Partizanu, dosudio je jedan penal u korist crno-belih, ali i tri penala protiv Partizana. Takođe, Partizanovim rivalima je pokazao šest crvenih kartona.

Daleko manje puta je Glođović delio pravdu na mečevima Crvene zvezde. Ukupno 11 puta. Crveno-beli su na tim utakmicama uknjižili sedam pobeda, tri poraza i jedan nerešen ishod. Za Zvezdu je dosudio jedan penal i pokazao njenim igračima dva crvena kartona. Protiv Crvene zvezde je svirao dva jedanaesterca i njenim protivnicima pokazao jedan crveni karton.

GLOĐOVIĆ PROTIV ZVEZDE I PARTIZANA 2015/2016.

U aktuelnoj sezoni, Glođović je dva puta sudio Partizanu u Superligi. Prvi put u sezoni je delio pravdu crno-belima na gostovanju u Novom Pazaru kada je trener Milinković izveo B tim i doživeo poraz. Na meču je dva puta opravdano pokazao na belu tačku u korist Novog Pazara, a domaćin je imao polovičan učinak sa kreča. Drugi meč koji je sudio Partizanu je odirgan u Humskoj protiv Borca kada je Parni valjak slavio 2:1. Prva zanimljiva odluka sa tog meča je bila pri vodećem golu Čačana. Pustio je prednost iz koje je Jevtović pogodio, ali da je zaustavio igru, morao je da dosudi penal u korist gostiju i crveni karton igraču Partizana. Druga se desila u finišu meča kada je isključio Alena Stevanovića. Partizanov vezista je dobio dva žuta jer je oba puta dirao loptu nakon sudijskog zvižduka.

Zvezdi je takođe dva puta sudio ove sezone. Na gostovanjima u Gornjem Milanovcu i Nišu. Protiv Metalca je bilo 0:0, a utakmica je bila prilično dosadna i lišena bilo kakvih spornih odluka. Međutim, u Nišu je Glođović u dva navrata bio u centru pažnje. Tačnije, stao je na žulj zvezdašima odlukama koje se mogu nazvati spornima. Prvo je priznao izjednačujući gol Radničkog u situaiji koja je bila na granici ofsajda i vrlo je diskutabilna. Potom je poništio gol Ibanjeza zbog igranja rukom, ali je tom prilikom bio u pravu.

ZBOG ČEGA SU ZVEZDA I PARTIZAN KIVNI NA GLOĐOVIĆA

Međutim, Glođović deli pravdu večitim još od jeseni 2008. godine. Ukupno 34 puta im je sudio i teško je bilo za očekivati da se posle toliko utakmica ne nađe na meti dva najveća kluba naviknute na povlašćen tretman i da dižu prašinu za najsitnije greške.

Logično, kada se pogleda procenat uspešnosti, više puta se žalio Partizan. Crno-beli ne „mirišu“ Glođovića od avgusta 2013, godine. Tada su odigrali remi bez golova u Nišu i posle utakmice grmeli da su oštećeni za dva penala. Glođović u tom meču zaista jeste propustio da dosudi penal za crno-bele i pokaže crveni karton protivničkom igraču u 54. minutu. Nova buna crno-belih protiv Glođovića je usledila u aprilu 2014. godine. Tada je Partizan pobedio u Ivanjici, ali je posle meča kukao da je oštećen za penal i poništen gol. Bio je delimično u pravu. Penala nije bilo, ali je Lazoviću poništen regularan gol.

Sledeće sezone, Glođović je bio arbitar kontroverznog meča u Novom Pazaru kada je domaći tim izborio remi 1:1. Sudija iz Vrbasa je tada opravdano poništio gol Volkovu i isključio Marka Nikolića posle žučne rasprave i porcije uvreda zbog čega je Partizanov trener kasnije zaradio suspenziju. Pamti mu se i arbitraža iz meča u Novom Sadu kada je Vojvodina savladala Stanojevićev Partizan 2:0, a Glođović pokazao po dva crvena kartona na obe strane i preoštrim kriterijumum napravio cirkus od utakmice. To su najspornije utakmice koje partizanovci stavljaju na dušu Glođoviću, a ne zaboravljaju mu ni prošlosezonsko finale Kupa Srbije kada je, po njihovom mišljenju, propustio da dosudi penal nad Kojićem.

I Crvena zvezda se žalila na Glođovića. Ni njima nije po meri načelnik policijske stanice iz Vrbasa. Glođović je bio meta saopštenja rukovodstva Crvene zvezde predvođenog Zvezdanom Terzićem da je čovek u službi Partizana. Najviše mu se zamera na Zvezdinom porazu u Novom Pazaru (1:2) kada je dosudio penal za Pazarce posle igranja rukom Lazića iz kojeg je domaći tim došao do pobede. Iako je odluka bila opravdana.

Zvezda je tada izgubila korak za Partizanom, a definitivno se oprostila od titule desetak dana kasnije kada je Partizan pobedio OFK Beograd na Karabrumi. Međutim, pobeda crno-belih u tom meču nije bila čista. Vodeći gol kojim je Partizan utabao put ka pobedi i tituli postignut je iz više nego očiglednog ofsajda. Mada, tu veću odgovornost snosi pomoćni sudija Kaurin nego Glođović. Iste sezone, Glođović je ošteito Rad protiv Crvene zvezde kada je propustio da pokaže očigledan crveni karton Nikoli Mijailoviću. Zvezda po dobrom ne pamti Glođovića ni zbog gostovanja Javoru u u avgustu 2013. kada su Ivanjičani sa 4:2 pregazili crveno-bele, ali sudijske odluke nisu imale ozbiljnog uticana na konačan rezultat.

Kada se sve podvuče, ni Zvezda, a pogotovo Partizan ne vole Glođovića. Smatraju da je ovaj sudija često sudio na njihovu štetu. Više povika je bilo od strane večitih da ih je Glođović oštetio, nego od strane njihovih rivala da su oštećeni protiv Zvezde i Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar