Евролига звала Звезду и Партизан!

На адресе "вечитих" ривала у четвртак су стигли позиви на састанак у Барселони 14. марта.

Кошарка 26.02.2016 | 08:20
Евролига звала Звезду и Партизан!

Председник и извршни директор компаније "Еуролеагуе Баскетбалл" Ђорди Бертомеу позвао је председника Црвене звезде Небојшу Човића и председника Партизана Николу Пековића да пошаљу представнике на састанак Радне групе клубова, заказан за 14. март поподне у Барселони.

Бертомеу је најавио да ће на састанку бити речи о различитим предлозима и гледиштима око реструктурирања Евролиге и Еврокупа, што је било на дневном реду претходних састанака Евролиге са клубовима и домаћим лигама.

Крајем јануара је на једном од таквих састанака био директор Звезде Давор Ристовић и тада је било спекулација о добијању вишегодишњег уговора о учешћу у Евролиги, што се бар за сада није обистинило.

Према последњим, незваничним информацијама, "Еуролеагуе Баскетбалл" жели да у свом елитном такмичењу, које ће од идуће сезоне бити редуковано на 16 клубова, види првака АБА лиге.

Остаје да се види какав ће бити став клубова по питању учешћа у другим такмичењима. Да ли ће се из АБА лиге, као до сада, ићи у Еврокуп (још није дефинитивно потврђено да ће се играти), или ће клубови одлучити да преко својих националних лига иду у ФИБА "Лигу шампиона"?

На столу је и даље много опција, али у наредних двадесетак дана би много тога могло и требало да буде јасније.

Коментари / 0

Оставите коментар