Evroliga zvala Zvezdu i Partizan!

Na adrese "večitih" rivala u četvrtak su stigli pozivi na sastanak u Barseloni 14. marta.

Košarka 26.02.2016 | 08:20
Evroliga zvala Zvezdu i Partizan!

Predsednik i izvršni direktor kompanije "Euroleague Basketball" Đordi Bertomeu pozvao je predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića i predsednika Partizana Nikolu Pekovića da pošalju predstavnike na sastanak Radne grupe klubova, zakazan za 14. mart popodne u Barseloni.

Bertomeu je najavio da će na sastanku biti reči o različitim predlozima i gledištima oko restrukturiranja Evrolige i Evrokupa, što je bilo na dnevnom redu prethodnih sastanaka Evrolige sa klubovima i domaćim ligama.

Krajem januara je na jednom od takvih sastanaka bio direktor Zvezde Davor Ristović i tada je bilo spekulacija o dobijanju višegodišnjeg ugovora o učešću u Evroligi, što se bar za sada nije obistinilo.

Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, "Euroleague Basketball" želi da u svom elitnom takmičenju, koje će od iduće sezone biti redukovano na 16 klubova, vidi prvaka ABA lige.

Ostaje da se vidi kakav će biti stav klubova po pitanju učešća u drugim takmičenjima. Da li će se iz ABA lige, kao do sada, ići u Evrokup (još nije definitivno potvrđeno da će se igrati), ili će klubovi odlučiti da preko svojih nacionalnih liga idu u FIBA "Ligu šampiona"?

Na stolu je i dalje mnogo opcija, ali u narednih dvadesetak dana bi mnogo toga moglo i trebalo da bude jasnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar