Пентагон негира: Нису бомбе убиле Србе

Пентагон је данас одбацио тврдње да је двоје отетих дипломата Србије погинуло у америчким ваздушним ударима на базу "Исламске државе" у Либији.

Свијет 24.02.2016 | 22:00
Пентагон негира: Нису бомбе убиле Србе

Портпарол Пентагона, Џеф Дејвис, рекао је да је након анализе фотографија базе џихадиста и тела двоје држављана Србије утврђено да не постоје докази који указују да су Слађана Станковић и Јовица Степић убијени у нападу.

Он је прецизирао да не постоји ништа што указује да је смрт то двоје људи резултат бомбардовања.

Према његовим речима, тела би сигурно била у много горем стању да су особе убијене у масовном ваздушном удару.

"То се не подудара са оним што бисмо очекивали, односно како очекујемо да изгледају људски остаци након удара такве снаге", рекао је он, додајући да је Пентагон анализирао фотографије тела, сам напад и причињену штету, преноси АФП.

Службеници Амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у америчком бомбардовању упоришта "Исламске државе" у граду Сабрата у Либији. Српски држављани отети су у новембру прошле године из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

киза

24.02.2016 21:16

Цинизам да не мозе бити веци. ј*бе се њима за цивиле

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

24.02.2016 21:33

Знао сам да АМЕРИКАНЦИ никад неби напали а поготову убили неког ко је СРБИН, јер ПОБОГУ они су наси највећи пријатељи. они наС ВОЛЕ КАО КВОЧКА УЗИЦУ, А МОЗДА И ВИШЕ. браца амери це доци до података да су србе убили руси намерно да нам покваре пријатељске односе са западом.

ОДГОВОРИТЕ