Pentagon negira: Nisu bombe ubile Srbe

Pentagon je danas odbacio tvrdnje da je dvoje otetih diplomata Srbije poginulo u američkim vazdušnim udarima na bazu "Islamske države" u Libiji.

Svijet 24.02.2016 | 22:00
Pentagon negira: Nisu bombe ubile Srbe

Portparol Pentagona, Džef Dejvis, rekao je da je nakon analize fotografija baze džihadista i tela dvoje državljana Srbije utvrđeno da ne postoje dokazi koji ukazuju da su Slađana Stanković i Jovica Stepić ubijeni u napadu.

On je precizirao da ne postoji ništa što ukazuje da je smrt to dvoje ljudi rezultat bombardovanja.

Prema njegovim rečima, tela bi sigurno bila u mnogo gorem stanju da su osobe ubijene u masovnom vazdušnom udaru.

"To se ne podudara sa onim što bismo očekivali, odnosno kako očekujemo da izgledaju ljudski ostaci nakon udara takve snage", rekao je on, dodajući da je Pentagon analizirao fotografije tela, sam napad i pričinjenu štetu, prenosi AFP.

Službenici Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta "Islamske države" u gradu Sabrata u Libiji. Srpski državljani oteti su u novembru prošle godine iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kiza

24.02.2016 21:16

Cinizam da ne moze biti veci. j*be se njima za civile

ODGOVORITE
Name

miki

24.02.2016 21:33

Znao sam da AMERIKANCI nikad nebi napali a pogotovu ubili nekog ko je SRBIN, jer POBOGU oni su nasi najveći prijatelji. oni naS VOLE KAO KVOČKA UZICU, A MOZDA I VIŠE. braca ameri ce doci do podataka da su srbe ubili rusi namerno da nam pokvare prijateljske odnose sa zapadom.

ODGOVORITE