Турци немају дилему: Подршка за ФИБА-у!

"ФИБА је прејака. Она контролише судије и ако одлучи, лако може, на пример, да их не пошаље да деле правду у Еврокупу“, рекао је председник турског савеза Харун Ерденај.

Кошарка 26.02.2016 | 11:00
Турци немају дилему: Подршка за ФИБА-у!

Председник Кошаркашког савеза Турске Харун Ерденај истакао је данас да ће та организација подржати Светску кошаркашку федерацију у сукобу са челницима Евролиге око тога како би требало да изгледа континентална клупска кошарка у наредном периоду.
“Очекујем да у првих годину, две буде одређене конфузије, али сматрам да ће ФИБА на крају да добије ову битку. Једноставно, ФИБА је прејака. Она контролише судије и ако одлучи, лако може, на пример, да их не пошаље да деле правду у Еврокупу“, рекао је Ерденај гостојући на другом каналу турске телевизије.

Питање је, међутим, како ће највећи турски клубови реаговати на овакав став јер су Фенербахче и Ефес већ потписали 10-годишње уговоре са Евролигом на чијем чеку је Ђорди Бертомеу.

Он се дотакао и случаја Омера Јуртсевена који је недавно без дозволе Фенербахчеа отишао у НБА камп што је озбиљно наљутило Жељка Обрадовића.
“Савез подржава клубове који улажу у младе играче и мислим да је то сасвим нормално. Да сам у управи Фенербахчеа, вероватно бих рекао да је добро што он иде у НБА из мог клуба, али је лоше што није оставио траг у првом тиму. Такође, ствари би биле лакше кад би клуб добио неко озбиљније обештећење“.

Коментари / 0

Оставите коментар