Turci nemaju dilemu: Podrška za FIBA-u!

"FIBA je prejaka. Ona kontroliše sudije i ako odluči, lako može, na primer, da ih ne pošalje da dele pravdu u Evrokupu“, rekao je predsednik turskog saveza Harun Erdenaj.

Košarka 26.02.2016 | 11:00
Turci nemaju dilemu: Podrška za FIBA-u!

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Harun Erdenaj istakao je danas da će ta organizacija podržati Svetsku košarkašku federaciju u sukobu sa čelnicima Evrolige oko toga kako bi trebalo da izgleda kontinentalna klupska košarka u narednom periodu.
“Očekujem da u prvih godinu, dve bude određene konfuzije, ali smatram da će FIBA na kraju da dobije ovu bitku. Jednostavno, FIBA je prejaka. Ona kontroliše sudije i ako odluči, lako može, na primer, da ih ne pošalje da dele pravdu u Evrokupu“, rekao je Erdenaj gostojući na drugom kanalu turske televizije.

Pitanje je, međutim, kako će najveći turski klubovi reagovati na ovakav stav jer su Fenerbahče i Efes već potpisali 10-godišnje ugovore sa Evroligom na čijem čeku je Đordi Bertomeu.

On se dotakao i slučaja Omera Jurtsevena koji je nedavno bez dozvole Fenerbahčea otišao u NBA kamp što je ozbiljno naljutilo Željka Obradovića.
“Savez podržava klubove koji ulažu u mlade igrače i mislim da je to sasvim normalno. Da sam u upravi Fenerbahčea, verovatno bih rekao da je dobro što on ide u NBA iz mog kluba, ali je loše što nije ostavio trag u prvom timu. Takođe, stvari bi bile lakše kad bi klub dobio neko ozbiljnije obeštećenje“.

Komentari / 0

Ostavite komentar