Џикић: Нисам само ја и није само он!

Тренер Партизана "спушта лопту" после победе над Црвеном звездом у полуфиналу Купа и стаје у одбрану Петра Божића.

Кошарка 25.02.2016 | 22:30
Џикић: Нисам само ја и није само он!

Партизан је у утакмици на "једну лопту" остао без првог трофеја у сезони, али је после свега што се догађало у клубу претходних месеци, главна вест то да је уопште био у позицији да освоји Куп Радивоја Кораћа.

Црно-бели су почетком јануара делили последње место на табели АБА лиге, а онда је доласком Александра Џикића уместо Петра Божића уследио преокрет.

Екипа је допораза од Меге у финалу Купа остварила седам победа у осам званичних утакмица, након чега су навијачи почели са много више оптимизма да гледају у будућност.

Ево како Џикић у интервјуу дневном листу "Информер" коментарише тезу да би Партизан био међу прва четири у АБА лиги, да је он седео на клупи од почетка сезоне...

"Такво мишљење није коректно према људима који су пре мене радили у Партизану. Нити су наши резултати у последње време само одраз мог рада, нити је за резултате пре мог доласка одговоран само претходни тренер. Једноставно, тако се догодило и добро је што се тако догодило".

Победа над Црвеном звездом у Нишу много значи свима у клубу, али Џикић истиче да то сада не значи да је Партизан равноправан кандидат за титулу.

"Куп је другачије такмичење од првенства. Однос снага међу екипама се није променио, јасно је ко је квалитетнији".

Боље и сигурније партије црно-белих током јануара и фебруара тумачи као реакцију екипе "прибијене уза зид", а што се тиче изгледа екипе у следећој сезони, каже да су квалитет и финансије међусобно повезани.

"Ако се направи квалитетнији тим, природно је да ће се очекивати и квалитетнији резултат", закључио је Џикић причу за "Информер", додавши да му је највећа жеља останак Кевина Џонса још годину дана.

Партизан (скор 11-13) до краја такмичења у АБА лиги има меч против Цедевите у Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду и након тога гостовање Олимпији. Са те две победе највероватније би се пласирао на пету позицију.

Коментари / 0

Оставите коментар