Džikić: Nisam samo ja i nije samo on!

Trener Partizana "spušta loptu" posle pobede nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa i staje u odbranu Petra Božića.

Košarka 25.02.2016 | 22:30
Džikić: Nisam samo ja i nije samo on!

Partizan je u utakmici na "jednu loptu" ostao bez prvog trofeja u sezoni, ali je posle svega što se događalo u klubu prethodnih meseci, glavna vest to da je uopšte bio u poziciji da osvoji Kup Radivoja Koraća.

Crno-beli su početkom januara delili poslednje mesto na tabeli ABA lige, a onda je dolaskom Aleksandra Džikića umesto Petra Božića usledio preokret.

Ekipa je doporaza od Mege u finalu Kupa ostvarila sedam pobeda u osam zvaničnih utakmica, nakon čega su navijači počeli sa mnogo više optimizma da gledaju u budućnost.

Evo kako Džikić u intervjuu dnevnom listu "Informer" komentariše tezu da bi Partizan bio među prva četiri u ABA ligi, da je on sedeo na klupi od početka sezone...

"Takvo mišljenje nije korektno prema ljudima koji su pre mene radili u Partizanu. Niti su naši rezultati u poslednje vreme samo odraz mog rada, niti je za rezultate pre mog dolaska odgovoran samo prethodni trener. Jednostavno, tako se dogodilo i dobro je što se tako dogodilo".

Pobeda nad Crvenom zvezdom u Nišu mnogo znači svima u klubu, ali Džikić ističe da to sada ne znači da je Partizan ravnopravan kandidat za titulu.

"Kup je drugačije takmičenje od prvenstva. Odnos snaga među ekipama se nije promenio, jasno je ko je kvalitetniji".

Bolje i sigurnije partije crno-belih tokom januara i februara tumači kao reakciju ekipe "pribijene uza zid", a što se tiče izgleda ekipe u sledećoj sezoni, kaže da su kvalitet i finansije međusobno povezani.

"Ako se napravi kvalitetniji tim, prirodno je da će se očekivati i kvalitetniji rezultat", zaključio je Džikić priču za "Informer", dodavši da mu je najveća želja ostanak Kevina Džonsa još godinu dana.

Partizan (skor 11-13) do kraja takmičenja u ABA ligi ima meč protiv Cedevite u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu i nakon toga gostovanje Olimpiji. Sa te dve pobede najverovatnije bi se plasirao na petu poziciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar