Алонсо: Мерцедес јачи него икад!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо оценио је да је Мерцедес у овогодишњем шампионату Формуле 1 јачи него што је икад био.

Остали спортови 26.02.2016 | 11:40
Алонсо: Мерцедес јачи него икад!

Возачи Мерцедеса актуелни светски шампион Луис Хамилтон и Нико Розберг су током тестирања у Барселони уочи почетка шампионата извезли највише кругова. Розберг је прешао 801 километар, односно 172 круга, а Хамилтон је прешао 726 километара, односно 156 кругова.

Мерцедес је у последње две године убедљиво освојио титуле у конкуренцији конструктора, а Хамилтон се са клупским колегом оба пута борио за шампионску титулу и оба пута је био успешнији.

"Доминација Мерцедеса још није завршена. Они су веома, веома јаки, њихови дани тестирања су веома интересантни. Прва два дана тестирања, са толиким бројем кругова, то значи да су урадили веома паметне ствари. Када додате потенцијал, видите да је Мерцедес јачи него икада, јачи него што је био у последње две године", рекао је Алонсо,

Алонсо је возио 119 кругова.

Најбржи у Барселони био је Себастијан Фетел из Ферарија резултатом 1:22,810 секунди, а четвороструки светски првак возио је 126 круга. Други је Данијел Рикардо из Ред Була са 0,715 секунди заостатка и 112 кругова, а трећи возач Форс Индије Серхио Перес са 0,840 секунди заостатка и 101 кругом.

Розберг је имао четврто време са 2,882 секунде заостатка.

"Тренутно смо прилично успешни, али резултати које остварујемо не приказују реалну ситуацију", рекао је Розберг.

Такмичење у шампионату Формуле 1 почеће 20. марта трком за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Коментари / 0

Оставите коментар