Нема маме и тате, однијела их је вода

Анастасија Васић (4) се опоравља од удеса код Јагодине, у којем су погинули њени родитељи Славиша и Марија. У крагујевачкој болници се налазе и њена браћа Ненад (3) и Немања (2)

Србија 23.02.2016 | 22:42
Нема маме и тате, однијела их је вода

Било је страшно. Немам више маму и тату. Однела их је вода, а Немања само жмури - ово су речи четворогодишње Анастасије Васић која се после стравичне несреће опоравља у крагујевачкој болници. Родитељи девојчице, Славиша Васић (30) и Марија Агатоновић (23), погинули су када је "опел кадет", којим је управљао Славиша, у недељу око 19 сати, код села Драгоцвета надомак Јагодине, слетео с пута у Јошаничку реку. Срећом, њихово троје деце преживело је удес.

Анастасија је приликом судара испала из аутомобила и "зарадила" је само огреботине, док је њен брат Ненад (3) поломио ногу. Немања (2), кога је мајка Марија држала у крилима, најгоре је прошао и са повредом кука је пребачен у београдску болницу.

"Било је грозно. Деца су била преплашена. Ватрогасци су исекли кров аутомобила, а мештани су помогли да се извуку тела. Све је било готово за десетак минута", прича Маријин рођени брат Марко Агатоновић из Шуљковца код Јагодине.

"Маријино тело је беживотно лежало на асфалту. Славиша је тражио да јој открију лице да би је видео. Он је дисао и изгледало је као да није много повређен. Нажалост, преминуо је на путу до болнице".

Анастасија

Маријина маћеха Ружица Стефановић кроз сузе каже да је очајна због трагедије која им се догодила.

"Ја јој нисам биолошка мајка, али Марија је одрастала поред мене. Много ми је тешко", прича Ружица.

"Тог дана ми није дала ништа да радим. Она је спремила ручак и питу. Славиша је отишао до Ракитова да поправи ауто и вратио се око три сата. Није хтео да вечера јер није био гладан и попио је само кафу. Лепо смо разговарали и пошли су у Јагодину. Ништа није указивало да ће се догодити овако нешто страшно. Чекали смо да се јаве да су стигли кући. Уместо тога, комшија Зоран Симић јавио нам је да су погинули".

Живко и Миросавка Васић, Славишини стриц и стрина, причају да су Васићи тешко живели. Славишин отац Коста са 16 година кренуо је из Гњилана у надницу и направио кућу у Ракитову. Међутим, од када је умро пре 11 година, његова супруга Влајинка је са сином Славишом и ћерком Биљом живела од социјалне помоћи од 8.000 динара.

"Сада ни то нема. То неко треба да се пита како она живи. Остала је без иког свог. Биља је прошлог лета отишла за Италију, али се никад није јавила. Полиција је долазила, узела ДНК, али никад није саопштила да ли је Биља погинула, или шта се десило са њом", каже Миросавка.

Живко каже да се Славиша није слагао са сестром јер је много пила, а мајка Влајинка ју је подржавала. Због тога се са Маријом и децом уселио у кућу Маријиног деде у Јагодини, који га је много волео.

Супружници Марија Агатоновић и Славиша Васић данас ће бити заједно сахрањени на сеоском гробљу у Ракитову. Кућа Маријиних родитеља у Шуљковцу, Славишине мајке у Ракитову и дом младог брачног пара у Јагодини завијени су у црно, а питање је и ко ће се бринути о њиховој деци.

КОЧНИЦЕ ИЗДАЛЕ

Истрагом још није утврђено шта је узрок несреће. Небојша Васић, Славишин брат од стрица, претпоставља да су издале кочнице.

"Прекјуче је заменио клешта на дисковима кочница. Рекао ми је да му кочнице опет нису добро радиле. Оне су га највероватније издале. Тај пут је добро познавао. Боље га је познавао него пут до куће", вели Небојша Васић.

"Били су сиромаси. Сваког дана су ишли код Маријиних родитеља, целог дана би тамо седели, јели, пили и само би преспавали у дединој кући. Славиша ми је баш јуче рекао да му је стигао рачун од 24.000 за струју и нека казна од 5.000 динара. И поред свега тога увек је био насмејан".

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

баћо

24.02.2016 21:25

Коме ће Вучић , сад наплатити струју и "казну"?"Бизнисмени" и фирме (приватне)дугују милионе за порезе и струју , па ,им нико из власти ,ни клемпу не опали, али , зато је сиротиња ту, да се тренира строгоћа.Срећа у несрећи ,да со ,ови ,мали сирочићи остали живи.Али, једно велико, је, ко ће да подигне ову дјечицу?Покој души погинулим, а изрази саучешћа породици.

ОДГОВОРИТЕ