Nema mame i tate, odnijela ih je voda

Anastasija Vasić (4) se oporavlja od udesa kod Jagodine, u kojem su poginuli njeni roditelji Slaviša i Marija. U kragujevačkoj bolnici se nalaze i njena braća Nenad (3) i Nemanja (2)

Srbija 23.02.2016 | 22:42
Nema mame i tate, odnijela ih je voda

Bilo je strašno. Nemam više mamu i tatu. Odnela ih je voda, a Nemanja samo žmuri - ovo su reči četvorogodišnje Anastasije Vasić koja se posle stravične nesreće oporavlja u kragujevačkoj bolnici. Roditelji devojčice, Slaviša Vasić (30) i Marija Agatonović (23), poginuli su kada je "opel kadet", kojim je upravljao Slaviša, u nedelju oko 19 sati, kod sela Dragocveta nadomak Jagodine, sleteo s puta u Jošaničku reku. Srećom, njihovo troje dece preživelo je udes.

Anastasija je prilikom sudara ispala iz automobila i "zaradila" je samo ogrebotine, dok je njen brat Nenad (3) polomio nogu. Nemanja (2), koga je majka Marija držala u krilima, najgore je prošao i sa povredom kuka je prebačen u beogradsku bolnicu.

"Bilo je grozno. Deca su bila preplašena. Vatrogasci su isekli krov automobila, a meštani su pomogli da se izvuku tela. Sve je bilo gotovo za desetak minuta", priča Marijin rođeni brat Marko Agatonović iz Šuljkovca kod Jagodine.

"Marijino telo je beživotno ležalo na asfaltu. Slaviša je tražio da joj otkriju lice da bi je video. On je disao i izgledalo je kao da nije mnogo povređen. Nažalost, preminuo je na putu do bolnice".

Anastasija

Marijina maćeha Ružica Stefanović kroz suze kaže da je očajna zbog tragedije koja im se dogodila.

"Ja joj nisam biološka majka, ali Marija je odrastala pored mene. Mnogo mi je teško", priča Ružica.

"Tog dana mi nije dala ništa da radim. Ona je spremila ručak i pitu. Slaviša je otišao do Rakitova da popravi auto i vratio se oko tri sata. Nije hteo da večera jer nije bio gladan i popio je samo kafu. Lepo smo razgovarali i pošli su u Jagodinu. Ništa nije ukazivalo da će se dogoditi ovako nešto strašno. Čekali smo da se jave da su stigli kući. Umesto toga, komšija Zoran Simić javio nam je da su poginuli".

Živko i Mirosavka Vasić, Slavišini stric i strina, pričaju da su Vasići teško živeli. Slavišin otac Kosta sa 16 godina krenuo je iz Gnjilana u nadnicu i napravio kuću u Rakitovu. Međutim, od kada je umro pre 11 godina, njegova supruga Vlajinka je sa sinom Slavišom i ćerkom Biljom živela od socijalne pomoći od 8.000 dinara.

"Sada ni to nema. To neko treba da se pita kako ona živi. Ostala je bez ikog svog. Bilja je prošlog leta otišla za Italiju, ali se nikad nije javila. Policija je dolazila, uzela DNK, ali nikad nije saopštila da li je Bilja poginula, ili šta se desilo sa njom", kaže Mirosavka.

Živko kaže da se Slaviša nije slagao sa sestrom jer je mnogo pila, a majka Vlajinka ju je podržavala. Zbog toga se sa Marijom i decom uselio u kuću Marijinog dede u Jagodini, koji ga je mnogo voleo.

Supružnici Marija Agatonović i Slaviša Vasić danas će biti zajedno sahranjeni na seoskom groblju u Rakitovu. Kuća Marijinih roditelja u Šuljkovcu, Slavišine majke u Rakitovu i dom mladog bračnog para u Jagodini zavijeni su u crno, a pitanje je i ko će se brinuti o njihovoj deci.

KOČNICE IZDALE

Istragom još nije utvrđeno šta je uzrok nesreće. Nebojša Vasić, Slavišin brat od strica, pretpostavlja da su izdale kočnice.

"Prekjuče je zamenio klešta na diskovima kočnica. Rekao mi je da mu kočnice opet nisu dobro radile. One su ga najverovatnije izdale. Taj put je dobro poznavao. Bolje ga je poznavao nego put do kuće", veli Nebojša Vasić.

"Bili su siromasi. Svakog dana su išli kod Marijinih roditelja, celog dana bi tamo sedeli, jeli, pili i samo bi prespavali u dedinoj kući. Slaviša mi je baš juče rekao da mu je stigao račun od 24.000 za struju i neka kazna od 5.000 dinara. I pored svega toga uvek je bio nasmejan".

(Večernje novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

baćo

24.02.2016 21:25

Kome će Vučić , sad naplatiti struju i "kaznu"?"Biznismeni" i firme (privatne)duguju milione za poreze i struju , pa ,im niko iz vlasti ,ni klempu ne opali, ali , zato je sirotinja tu, da se trenira strogoća.Sreća u nesreći ,da so ,ovi ,mali siročići ostali živi.Ali, jedno veliko, je, ko će da podigne ovu dječicu?Pokoj duši poginulim, a izrazi saučešća porodici.

ODGOVORITE