Моје крварење у рату коментаришу "јајаре"

Потпредсједник Српске демократске странке Борислав Бојић је данас у Бањалуци изјавио да су борци Војске Републике Српске занемарени од актуелне власти и да велики број носиоца одликовања због лошег односа према њима планира вратити своја одликовања.

Република Српска 23.02.2016 | 17:32
 Моје крварење у рату коментаришу "јајаре"

Бојић сматра да је недопустиво да ни двадесет година од завршетка рата припадници Војске Републике Српске, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца немају ријешено питање запошљавања и стамбено збрињавање.

"Њихова права се морају признати на основу заслуга у стварању Републике Српске, а не на бази страначке књижице. Ми у Републици Српској сада имамо ситуацију да у овом тренутку у Бањалуци штрајкују глађу дјеца погинулих бораца како би остварили своја права. У Сребреници се члан породица погинулих бораца Зора Петровић смјењује са свог радног мјеста, а умјесто ње долази особа која и не живи у Сребреници", казао је Бојић.

Позвао је функционере на свим нивоима власти, без обзира из које странке долазе, да дају максималан допринос у рјешавање проблема бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида.

Бојић каже да актелна власт у Републици Српској, умјесто да рјешава животна питања, разним димним бомбама скреће пажњу са нагомиланих проблема у којима се налази Српској.

Мене као ратног војног команданата и ратног војног инвалида посебно погађају оптужбе власти на рачун изабраних представника српског народа у институцијама БиХ.

"Они који су били дезертери и који су Кикашевим авионом побјегли из Бањалуке узимају за право да коментаришу оне који су рањавани и који су као патриоте били спремни за Републику Српску положити живот, док они тада за њу нису били спремни ни да испрљају ципеле", каже Бојић.

Каже да је недопустиво да људи који нису ни омирисали барут за вријеме рата и које су војници Републике Српске због тога назвали "јајаре" сада некога називају дезертерима и издајницима.

Бојић истиче да власт причама о референдумима покушава скренути пажњу са актуелних дешавања и да таквим понашањем наносе огромну штету Републици Српској.

"Девалвирана је институција предсједника Српске и Народне скупштине Републике Српске јер је она донијела одлуку да се иде на референдум. Годину дана причају о референдуму и референдумским причама и бацају димне бомбе, а сада одједном кажу, видјећемо, можда се референдум одржи неки други пут"", наводи Бојић.

Подсјећа да је Република Српска послије првог референдумског питања добила структурални дијалог.

"Након тога су, наводно због хапшења српских бораца, покренули питање о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ . Сада кажу да пристају на Виши суд БиХ и хапшење српских бораца, али се на слажу да се по питању криминала ради било шта на нивоу БиХ", истиче Бојић.

Говорећи о стању у којем се налази привреда Републике Српске Бојић је оцијенио да је ситуација у реалном сектору катастрофална и да су намети привредницима сваким даном све већи.

"Мале занатлије, којих је сваким даном све мање, сада морају плаћати још већи порез држави што ће довести до затварања радних мјеста", упозорава Бојић.

(БН ТВ)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Дјордје СДС

23.02.2016 16:36

У Влади РС су све јајаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

23.02.2016 17:06

Има тих јајара у свим странкама,односно вецина,зато их све растурити!!!!!!!!!!

Name

П

23.02.2016 17:10

Тако је Бојићу!Миле-ратни профитер и свита око њега сад се српством бусају и називају браниоцима РС а у рату на народној муци шверцовали и зарадјивали далеко од првих линија док је сиротиња гинула!

Name

митар

23.02.2016 18:31

Бојицу, затворите Ал капонеа сто прије .Алоо

Name

цоби

24.02.2016 05:45

Неце вас нигдје бити послије избора,јајаре ...

Name

Његош

23.02.2016 16:40

Е мој Бојицу, такво је вријеме дошло, да Милорад Додик који је са породицом отишао Кикасовим авионом са Маховљана за БГ, а исту ту породицу вратио из Србије, само неколико дана пред бомбардовање 1999.године, сада влада Републиком Српском.И још тај дезертер има образа причати о рату и о стварање наше Републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар...

23.02.2016 17:23

ТИ НЕ ШТРАЈКУЈЕШ ГЛАЂУ?

Name

Његош

23.02.2016 21:22

Не штрајкујем, зато што не зависим од Мила дезертера, а у рат сам отишао са 18 година...црвена багро!

Name

ГИЈОН

23.02.2016 16:41

Нећеш ни ти лако на власт. Играс на карту бораца да би добио поене. Ста си ти за них урадио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоца

23.02.2016 17:27

Промасили сте тему: Тема гласи,ста је актуелна власт урадила за бивсе борце РС?

Name

Вујициц

23.02.2016 18:22

Знају борци 4 батаљон 43 приједорске бригаде какав је Бојиц био у рату и какав је био за своје борце

Name

ГИЈОН

23.02.2016 18:27

Нисам ја промасио, манипулису сви пред изборе борцима а кад прођу избори не помињу их. Овај господин занатлија управо то циља. Актуелна власт их је запослила пуно. Пуно је данас бораца много висе него у рату. Свако ко хоце хљеба без мотике казе да је био борац. Остави број тел. Гоцо ако ти је досадно, стипу политику.

Name

Истина на видјелу

23.02.2016 16:43

Немој тако Бојицу знамо да су великом водји борци вазда били на првом а не ко код неких других на трецем мјесту. Ако је код конкуренције нафта била за 10 марака код њег је за борце вазда била по 9.90. А и цигаре су увијек могли добити по најповољнијим цијенама цак казу некад и муницију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Марковић

23.02.2016 16:43

Госп Бојићу све што сте у рату добро урадили поср...сте са својим политичким ангазманом. Не знам како сте могли као предсједник борачке и уједно народни посланик дици руку за мандатара који се јавно хвалио да се поноси да је дезертирао. А и не сјећам се вашег доприноса бољитку борачке популације а у власти сте већ 20 година. Не видјех вашу реакцију кад је ваш колега из СДС увукао јуначки град Добој у заједницу општина турског свијета. Зато куш Одликовани борац прве категорије из вашег ПД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медједе један...

23.02.2016 18:01

Бојиц није бирао Додика, био је опозиција. Није у власти 20 година као ни СДС. Ако си неписмен као и твоји остали истомисљеници који добијате памет на касицицу и гајите једноумље гдје један цовјек мисли за цитав вас цопор (павиц, Додик, небитно), ја цу вам израцунати: СДС на власти од X 1996. - XИИ 1997.; И 2001. - ИИ 2006. - 6 година и 3 мјесеца. СНСД на власти од И 1998. - И 2001.;ИИ 2006. - ИИ 2016. - 13 година. Знаци СНСД дупло висе на власти у Српској од првих послијератних избора и озваницења Српске у Дејтону. У периоду власти СДС предсједници владе из СДС Гојко Клицковиц 1 година и Перо Букејловиц 1 година. Младен Иваниц ПДП 2 године и Микеревиц ПДП 2 године. У периодима власти СНСД свих 13 година предсједници владе из СНСД од Додика до Цвијановицке. Зато борац ПД молим те не прицај глупости и мисли својом главом, не пљуј тањир из ког си јео, не блати саборца, ријетко цасног и цеститог официра и комаданта, цовјека који се као предсједник БОРС а у вријеме најзесцих прогона срамоцења издаја и блацења бораца ВРС, борио за права и статус бораца као нико прије и послије њега. Против себе имао Вестендорфа, Петрица НАТО СФОР и све то у вријеме када су Додик и Биљана преносили надлезнисти на Сарајево водили уставне промјене подрзавали хапсење Карадзица Младица и осталих бораца ВРС и одводјење у Хаг те НАТО агресију на Србију. Оно сто је заступао 1998. заступа и данас. И да, и борац сам ВРС. И нисам Крајисник него Мајевицан али сам поносан да сам је бранио. Поздрав.

Name

Отаџбина

23.02.2016 16:44

Ја сам имао 20 година када сам био предложен за неко одликовање. Нисам га хтио узети јер у рат нисам отишао због одликовања. Наслов је добар, допада ми се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рви приједор

23.02.2016 16:56

Бојицу командовао си нам у рату позови борце на протесте па ком опанци а ком обојци овако се висе не мозе зивјети зар смо за ово крв пролијевали

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

23.02.2016 16:57

Господине Бојићи, молим Вас да будете малчице реалнији. У два мандата сте били предсједник БОРС-а. Резултати Вашег рада нису били видљиви, нити је стање борачке популације било боље. За све ове године Влада (не само ова садашња) су саградиле велики број станова за породице погинулих и инвалиде. То морате да признате. Мени лично је жао ово двоје младих људи који пред Владом штрајкују глађу, али бојим се да их злопупотребљавате у политичке сврхе. На крају крајева по вашем имовинском картону Ви и Ваша супруга имате приватне бизнисе. Занима ме да ли сте примили на посао дјецу ваших погинулих сабораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

23.02.2016 18:22

@Драган- Нисте у праву када поредите времена прије двадесет година и данас. Такође, и заблуди сте када сумњате да је породица господина Босића новчано богата породица.

Name

борац

23.02.2016 17:18

Баја се трудио да војска има ста пусити тако и данас нестало је бораца суте сви нико да се јав и ни коментаре висе не пису од кад је власт у вела нове законе

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

23.02.2016 17:25

тако је бојицу.у невесињу које је имало много зртава у рату,и огроман фронт,питају се дезертери и побјегуље.новопецени бизнисмени.један од таквих убацио зета преко миковица ,о коме се сваста прица,и води сдс у том граду.крајни циљ им је да унисте странку,а тиме помазе сина који је један од главних у снсд.јадно али тацно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

23.02.2016 17:28

Све док је Закон о правима бораца, зртава рата И рада овакав какв јесте, неце бити напретка по том питању. Господине Бојицу, велики је проблем сто Закон казе да породице погинулих бораца имају предност при запосљавању само уколико имају једнак број бодова као пропласирани кандидат. Медјутим, свјесни смо гдје зивимо и да комисија на сваком интервјуу фаворизује свог коандидата којем даје бод висе. Стога, смисао запосљавања дјеце палих бораца пада у воду. Тразите измјене и допуне закона који би дао веца права при запосљавању породица погинулих бораца у стварном зивоту, а не само на папиру. Такодје, овде бих напоменуо на јос један проблем приликом запосљавања у републицким органима управе. Уколико се конкурсом трази нпр. познавање енглеског језика, неко ко има све могуце цертификате са Цамбридге-а И неко ко ископира свједоцанство из средње сколе где се види да је имао енглески језик, имају исту позицију. Такодје, уколико се трази ВСС нпр. правног смјера, неко ко има само факултет И неко ко има И докторат из те области, имају иста права. Ста је овде рјесење? Измјене и допуне Закона који регулисе ову област, гдје би се конкурсима дефинисали минимали услови, а ако неки кандидат има висе од тога, мора да му се то додатно И бодује. На тај нацин цете бар дјелимицно стати на крај непотизму и корупцији у органима јавне управе приликом запосљавања, те дати сансу најбољим а не најподобнијим. Вјерујем у васу скору иницијативу у овом смјеру те искрено опредјељење да друство у којем зивимо уцинимо бољим. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

реММ

23.02.2016 18:27

То се мозе ријесити тако сто це се у конкусу морати наводити нпр. најмање ВСС правног смјера, познавање језика најмање нпр. 4 степен или А2, најмање нпр. 5 година искуства, а ко има висе, еxтра бодови. Битно је да буде категорија "најмање" код тразеног нивоа образовања, радног искуства или способности

Name

дивља јабука

23.02.2016 17:33

Девалвирано је све. То је тако кад лос влада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

23.02.2016 17:39

У БиХ су се сви борили а за ниста се нису изборили.Сви се борили за неку дрзавицу а нитко је добио није.Сви су побједници а цим један коци ови други ни макац са мјеста.Стета народа а и војника који су изгинули низаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојадин

23.02.2016 17:56

Јбга Бојицу,у рату сте се замјерили Спиркету,сто сте га хапсили у Дрвару као дезертера па је једва изгањао неку потврду од кризног стаба да је у радној обавези,то вам никад неце заборавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

23.02.2016 18:04

Многи су крварили, као и дотични Бојић, многи су, нажалост остали и без живота, али и они који нису остали без дијела свог тијела и изнијели су живу гладу и они су сигурно изашли из рата са хендикепом који данас нико не узима као жртву. Све набројане категорије бораца су у најљепшим својим младеначким годинама, оставили своје породице, жене, дјецу, родитеље, дјевојке, напустили радна мјеста и мобилисани су у рат. Да ли су ти млади људи учесћем у рату, градили себи боље сутра, које очигледно није дошло или су градили боље сутра одређеној малобројној групи људи? Овдје је одговор, на њихову и све општу жалост очигледан. Шта ове категорије имају након рата? Имају егзистенцију на ивици, а националистички кругови који су произвели рат и ове људе искористили за своје морбидне циљеве сада уживају на крви и младости ових људи. Битно је да ми имамо "виђене грађане", тајкуне, Србе, Хрвате, Бошњаке, шта има везе што они имају прљав новац, какве везе има што је тај новац који они посједују у ствари наш новац који су они од нас отели разним преварама и махинацијама. И још је горе, што одређени људи из борачких категорија стоје раме уз раме са овим тајкунима и помажу истима пљачкати своје колеге саборце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

23.02.2016 18:41

Е мој јаране ја сам из другог дијела Босне и код нас је јос гора ситуација, само ми и ви бирамо себи власт, ми хоцемо ово ,нпр.код Вас кад год притисну Бају за пљацку он дрекне Издаја ,дрзава самосталност итд. и народ се поклопи усима.Код нас Бакир и фамилија накрали се и довели па скоро цитаву Истоцну Босну у Сарајево да имају гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиканац

23.02.2016 18:56

Бојић је био јако добар борац и командант. Учесник је рата од 91' године и врло поштован од својих бораца али и официра и претпостављених. У политичком дијелу је врло савјесно и патриотски носио терете у тешким изазовима Српске. У то вријеме Додик и остали, као и у рату, били су дефетисти и колаборационисти. Вријеме Ешдауна од 2002. до 2006.је период у коме Бојић као шеф клуба СДС носи велики терет у борби за очување Српске. Додик је играо ролу тројанског коња. Јако снажне поруке је Бојић дао, а треба имати у виду да је био и предсједник Борачке организације. Сугеришем цијелом СзП да наставе са "разбијањем" покушаја стереотипа о издаји. Значи, аргументи, како су изадавали Српску, преносили надлежности, као и приједлози шта " дан послије" јер ова власт је отишла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алеxандар

23.02.2016 19:45

Господине Бојицу ви сте први гласали за укидање Војске Републике Српске и то си изасао и рекао своје име и презиме и гласао за укидање. Срам да те буде да прицас о војсци уопсте!Све њуске из БОРС су сада високо у политицким партијама и никада нисте били партнер власти него поданици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоx

23.02.2016 23:14

Свака част на коментару!!!

Name

пикљо

23.02.2016 20:42

Борци. Кад је отадзбина нападнута, иде се у рат и бори за њу. Она није дузна ниста да вам да заузврат. Нити ста треба оцекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитно се сријешити Баје

23.02.2016 21:43

Историјски гледано увијек се па и у старим цивилизацијама борце посебно третирало, нпр. и у старом Риму је постојао респект, а ово код нас ни на шта не личи. Срамота. За све је крив Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛИ МИКИЋ

23.02.2016 22:56

НИЈЕ БАЈА КРИВ ШТО СИ ТИ ЖИВ. МОГАО СИ ЈУНАЧКИ ПОПУТ ДРУГИ СРБА И ДА ПОГИНЕШ У РАТУ ЗА РС. САДА БИ ИМАЛИ ЈЕДНОГ МРТВОГ ХЕРОЈА ВИШЕ. КРИВЕ СУ ЖИВОТНЕ ОКОЛНОСТИ И НАШЕ НЕЗНАЊЕ. БИРАМО У ВЛАСТ "РОДОЉУБЕ" ЗА КОЈЕ ЗНАМО ДА СУ ОНИ ЗБОГ КРИМИНАЛА ДАВНО САЗРЕЛИ ЗА ЗАТВОР!

Name

вријеме курве, фукаре и будале

23.02.2016 23:24

Код Британаца, Француза или Американаца, феномен Додик се једноставно не може десити. То се може десити само тамо гдје је већина потпуно неосвјешћена и уз то није ни за шта.

Name

xxл

24.02.2016 08:13

Микићу, ставрно си мортбидан, срам те било.

Name

БОРАЦ

23.02.2016 23:10

ТАКО ЈЕ КОМАНДАНТЕ,ЈАЈАРЕ,ЗАДЊИ ЈЕ ЦАС ДА ТЕРАМО ДЕЗЕРТЕРЕ,НА ЦЕЛУ СА БАЈОМ,ЗИВЕЛИ БОРЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

24.02.2016 06:34

Нажалост политику и народ воде дезертери и ратни профитери. Баја је само први међу њима. У Херцеговини неборачка влада годинама. Илија Таминџија народни посланик из Невесиња други мандат одбио је 17 позива за мобилизацију док се у странци питају они који су у рату дебело профитирали шверцујући са муслиманима.Сад су високопоштоване газде. Такви узимају себи за право да суде ко је издајник и ко руши Републику Српску.Све су то јајаре и никоговићи који су профитирали на туђој муци и крви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дмитар

24.02.2016 06:41

Тацно је то да су на власти јајаре који за РС нису ниста дали

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

24.02.2016 09:21

Ко је ратовао за одликовање и чека да наплати додатак, није требао ни ратовати, осим подсхумно одликованих.То се односи и на све запослене борце који поред плата чекају и борачки додатак. Предлажем, да се у општинским борачким организацијама направе спискови бораца које су радном односу и примају борачки додатак, те да се од њих одузму борачке накнаде и дају незапосленим борцима.Сви који се врте кроз борачка удружења а запослени су, имају да раде волонтерски без било какве накнаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА СДС

25.02.2016 07:10

Господине Бојићу, правим називом сте назвали оне који су на власти на челу са снсд-еом, днс-ом и спс рс. Миле је потрешена роба. Миле Р О Н Х И Л!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

25.02.2016 09:39

Као прво велико постовање према ратном к данту 4 МТРБ 43 ПМТБР Г ДИНУ Бориславу Бојицу о коме могу реци само рјеци хвале био сам припадник батаљона којим је командовао 4 године цовјек прије свега је као образован старјесина увјек је са борцима на првој линији када је год акција он је први а ми са њим просли смо сва ратиста РС а сем ХЕРЦЕГОВИНЕ и данас јајаре коментарису његов патриотизам како ови сто су на власти у РС у тако појединци на овој страници. јос да казем да сам био уцесник догадјаја пада западно крајиски опстина када је БОЈИЦ попео се на тенк и заједно са посадом цекао тенк хрватски регуларни снага командовао и није дозволио да се деси да му борац остане вец је он задњи био када се морало повуци због бјелосвјетске багре НАТО летјелица и удрузени снага хрвата и муслимана. када бива теско рањен при самом крају рата врло кратко се задрзао на љецењу досла је следеца недаца пад САНЕ град ПРИЈЕДОР УГРОЗЕН хиљаде избјеглица у ПД напуста љецење рана од пре 15 дана и долази на прву линију фронта и командује да се недеси оно најгоре пад стратески кота које су биле задња линија одбране ПД И САДА ЈАЈАРЕ ПРОЗИВАЈУ ОБИЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Внаго

25.02.2016 23:25

Апсолутно тацно. Свака цаст на реалности. Мој саборце, иако се не знамо, има она стара народна изрека "Коме не дас умријети, он ти касније не да зивјети". Борислав одбранио Приједор са осталим храбрим ратницима ВРС, допринос дао да Сањани не дозиве егзодус. Па Дубица. Све ово у септембру и октобру 1995. да не помињем од 1991. године. Ријетко добар цестит позртвован и постен комадант. А сад у Приједору засјео Павиц па око себе окупио Цубриловица лопова Малесевица из Градиске и брукају Крајину. Мој Приједоре и Крајино.

Name

прле

25.02.2016 09:48

Јајаре него шта су..а видите да се и Баја само смјешка и вода ове своје лопове да се сликају како су ко то они добри, направили кућицу баби која је 3 сина дала, а они виле и градове... Како оног Драгићевића није срамота од пара које је узимао за повратнике ( 10000 КМ) саградио вилу ..још се хвали и слика ... Јесу јајаре него шта...ал не за дуго....

ОДГОВОРИТЕ