Претучен, малтретиран, а сада му и пријете

Јован Матијевић из Пакраца добио је претње на „Фејсбуку“ пошто су га у кафани у Окучанима у Хрватској претукли Хрвати, а малтретиран је и у болници где се обратио за помоћ.

Регион 23.02.2016 | 07:58
Претучен, малтретиран, а сада му и пријете

Како каже, стигло му је неколико порука, али ни на једну није одговорио.

"Добио сам претеће поруке, али нисам одговарао. Углавном ме исмевају са неким сликама које су освануле на интернету" рекао је Матијевић.

По речима нападнутог младића, полиција која је била код њега кући после напада узела је од њега кратку изјаву и дали су му сутрадан записник, а од тада ни трага ни гласа.

"Изјаву сам једва дао због стања у ком сам се налазио. Полиција ми је дала записник и у њему је све нетачно. Пише да сам ја први започео кавгу и да није било никаквог напада на националној основи", истиче Матијевић.

Младић каже да не зна ко су нападачи, ни шта се дешава у полицији пошто није добио никакве информације од њих, већ да је с њим само контактирао српски конзул из Загреба, који је звао његову мајку и најавио долазак како би испитали овај случај.

Јован остаје при својој изјави и каже да он није крив, већ да је он жртва у овом случају.

"Нисам напао први, како пише у записнику. Мене су напали због песме, а у њој нема ничега што провоцира на националној основи", истиче Матијевић.

Малтретирање у болници

Пошто се лоше осећа, боли га глава, повраћа и има проблема и са кичмом морао је опет код лекара. Међутим, каже да у болници нису хтели да му прихвате упут и рекли су му да “боље то да стрпа у џеп“. Он је опет отишао код свог лекара опште праксе и она је, како наводи Матијевић, згужвала упут и бацила га у канту. Онда је, како каже, био на рендгену, али без упута, да се за то не зна.

ЕПАРХИЈА СЛАВОНСКА: НЕЋЕМО СЕНЗАЦИЈЕ

Када су новинари "Новости" позвали секретара Епархије славонске Ђорђа Тодоровића да прокометарише збивања у овом делу Славоније у последњих неколико дана, прво што је рекао било је: Нећемо никакве сензације!

Наиме, прошле недеље у Јасеновцу хрватска полиција је протерала два Србина волонтера на уређењу ограде Манастира светог Јована у овом месту уз образложење да “раде на црно”а три дана касније претучен је један од ретких овдашњих млађих Срба јер му је име Јово, гласно изговорено.

"Епископ је дао званично саопштење око протеривања радника", био је кратак Тодоровић.

На питање колико Срба има данас у њиховом крају и да ли се осећају безбедно, секретар је навео да је у питању око 16 одсто становништва.

Извор: Блиц/Вечерње новости

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

БЛ

23.02.2016 07:18

Незнам ста је у кафани било прије премлацивања али писете да је навио Краиску пјесму.Па треба имати м..да за тај потез у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

23.02.2016 08:16

И јест тразио гу.ици цепа.

Name

Игор

23.02.2016 08:20

Или бити будала... Пусти навијацку једног клуба у другом граду или цак другом крају вецег града и добицес по носу. Зао ми је момка и разумијем младост али он не разумије да це му ране превијати само јадна мајка. Имас хрватски пасос иди у њемацку и ради.

Name

ја

23.02.2016 07:24

Ако је био као мој колега када смо радили у хрватској није цудо. Је ли добио плату одма проблеми ја сам отисао а он је убрзо замном депортован,ста ја знам има сваста свугдје а ко је крив кафана зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

23.02.2016 07:25

Толико о демокрацији људским правима и постивњу мањина.Хрватском владају совинисти и националисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

23.02.2016 08:20

А гдје није тако.Ста би ти да негдје сједис и да ти неко пуста устаске пјесме,ти би сједио,цутао а мозда и запјевао да неби нарусио демократију и угрозио људску мањину.Небудали зив био.

Name

Ре луди милојко

23.02.2016 08:59

Пјесма је била љубавна. Проблем је сто је пјевају жаре и гоци. О цему ти писес лудаче

Name

Луди Милојко

23.02.2016 13:29

Овом сто ме реплицира.Исто сра.е само друго паковање.Видим да си бас лудак ја ти опет казем нека теби негдје пусте Тхомпсона нек пјева Бозију пјесму неце и бити драго и реко би скидај то или мијењај како хоцес .А мангуп се правио неко и несто и добио по носу.

Name

СССС

23.02.2016 14:02

ТИ СИ СТВАРНО ЛУД ЛУДИ МИЛОЈКО ПА МОМАК НИЈЕ ПУШТАО ЧЕТНИЧКУ ПЕСМУ.

Name

Горан

23.02.2016 07:43

Најпоганији народ који постоји... мука ми је кад морам проци кроз хрватску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Лудог Милојка

23.02.2016 08:28

Иди се лијечи

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

23.02.2016 08:43

Ста це такве пјесме у дзубоксу ако их неслусају,момак је изабро пјесму са листе коју су они поставили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сладја

23.02.2016 09:56

Ста се свадјате без везе момак је добио батине мозда и без икаквог разлога сто се неком тукло он је налетео и ето проблема.у свакој нацији има проблематицних особа.

Name

когде

23.02.2016 09:16

Ста реци о квази дрзави као сто је Хрватска. као у ЕУ а овамо јос увијек броје људима крвна зрнца..јадни црви који знају да су мали И јадни И због тога су тако агресивни, несигурни у себе И своје постојање. Конфузија им у глави...полутани који yнају да су поријеклом Срби Или имају Српског цлана у породици..конфузија, хаос у глави....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик

23.02.2016 09:21

Такве су појаве потпуно нормалне у "ускрслој НДХ"! Трагицан је податак кад ми је цовјек у Б. Луци прицао, да је бивси припадник ЗНГ-а у Слатини код Лактаса 1996. год. доцекан са великим поцастима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре луди милојко

23.02.2016 09:27

Замисли колико си глуп и идиот. Нигдје нити у једном новинском чланку који сам прочитао не стоји да је младић пуштао националистичке пјесме које су увриједиле присутне у кафани. Уосталом, колико је могуће да се у Пакрацу, у НДХ, у кафани налази џубокс на чијем репертоару су националистичке српске пјесме. Размисли мало, ако уопште имаш чиме, прије но што напишеш коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

23.02.2016 09:59

Превиш нациста на бившим просторима Yугославије владају државама нитко од нас се не буни против тога зато нам се и зна ! Четника и Усташа у јавности са обиљежјима колико хоћете сад им је прилика да заведу што више мржње и проблема да никад нећемо живјети нормалан живот као некад неком је толико стало за то па немора ни јести имати неконтам ту болештину ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

23.02.2016 11:04

Ста са свим овим има српски конзул у Хрватској ако је младиц хрватски дрзављанин?

ОДГОВОРИТЕ