Pretučen, maltretiran, a sada mu i prijete

Jovan Matijević iz Pakraca dobio je pretnje na „Fejsbuku“ pošto su ga u kafani u Okučanima u Hrvatskoj pretukli Hrvati, a maltretiran je i u bolnici gde se obratio za pomoć.

Region 23.02.2016 | 07:58
Pretučen, maltretiran, a sada mu i prijete

Kako kaže, stiglo mu je nekoliko poruka, ali ni na jednu nije odgovorio.

"Dobio sam preteće poruke, ali nisam odgovarao. Uglavnom me ismevaju sa nekim slikama koje su osvanule na internetu" rekao je Matijević.

Po rečima napadnutog mladića, policija koja je bila kod njega kući posle napada uzela je od njega kratku izjavu i dali su mu sutradan zapisnik, a od tada ni traga ni glasa.

"Izjavu sam jedva dao zbog stanja u kom sam se nalazio. Policija mi je dala zapisnik i u njemu je sve netačno. Piše da sam ja prvi započeo kavgu i da nije bilo nikakvog napada na nacionalnoj osnovi", ističe Matijević.

Mladić kaže da ne zna ko su napadači, ni šta se dešava u policiji pošto nije dobio nikakve informacije od njih, već da je s njim samo kontaktirao srpski konzul iz Zagreba, koji je zvao njegovu majku i najavio dolazak kako bi ispitali ovaj slučaj.

Jovan ostaje pri svojoj izjavi i kaže da on nije kriv, već da je on žrtva u ovom slučaju.

"Nisam napao prvi, kako piše u zapisniku. Mene su napali zbog pesme, a u njoj nema ničega što provocira na nacionalnoj osnovi", ističe Matijević.

Maltretiranje u bolnici

Pošto se loše oseća, boli ga glava, povraća i ima problema i sa kičmom morao je opet kod lekara. Međutim, kaže da u bolnici nisu hteli da mu prihvate uput i rekli su mu da “bolje to da strpa u džep“. On je opet otišao kod svog lekara opšte prakse i ona je, kako navodi Matijević, zgužvala uput i bacila ga u kantu. Onda je, kako kaže, bio na rendgenu, ali bez uputa, da se za to ne zna.

EPARHIJA SLAVONSKA: NEĆEMO SENZACIJE

Kada su novinari "Novosti" pozvali sekretara Eparhije slavonske Đorđa Todorovića da prokometariše zbivanja u ovom delu Slavonije u poslednjih nekoliko dana, prvo što je rekao bilo je: Nećemo nikakve senzacije!

Naime, prošle nedelje u Jasenovcu hrvatska policija je proterala dva Srbina volontera na uređenju ograde Manastira svetog Jovana u ovom mestu uz obrazloženje da “rade na crno”a tri dana kasnije pretučen je jedan od retkih ovdašnjih mlađih Srba jer mu je ime Jovo, glasno izgovoreno.

"Episkop je dao zvanično saopštenje oko proterivanja radnika", bio je kratak Todorović.

Na pitanje koliko Srba ima danas u njihovom kraju i da li se osećaju bezbedno, sekretar je naveo da je u pitanju oko 16 odsto stanovništva.

Izvor: Blic/Večernje novosti

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

BL

23.02.2016 07:18

Neznam sta je u kafani bilo prije premlacivanja ali pisete da je navio Kraisku pjesmu.Pa treba imati m..da za taj potez u Hrvatskoj.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

23.02.2016 08:16

I jest trazio gu.ici cepa.

Name

Igor

23.02.2016 08:20

Ili biti budala... Pusti navijacku jednog kluba u drugom gradu ili cak drugom kraju veceg grada i dobices po nosu. Zao mi je momka i razumijem mladost ali on ne razumije da ce mu rane previjati samo jadna majka. Imas hrvatski pasos idi u njemacku i radi.

Name

ja

23.02.2016 07:24

Ako je bio kao moj kolega kada smo radili u hrvatskoj nije cudo. Je li dobio platu odma problemi ja sam otisao a on je ubrzo zamnom deportovan,sta ja znam ima svasta svugdje a ko je kriv kafana zna.

ODGOVORITE
Name

srbin

23.02.2016 07:25

Toliko o demokraciji ljudskim pravima i postivnju manjina.Hrvatskom vladaju sovinisti i nacionalisti.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

23.02.2016 08:20

A gdje nije tako.Sta bi ti da negdje sjedis i da ti neko pusta ustaske pjesme,ti bi sjedio,cutao a mozda i zapjevao da nebi narusio demokratiju i ugrozio ljudsku manjinu.Nebudali ziv bio.

Name

Re ludi milojko

23.02.2016 08:59

Pjesma je bila ljubavna. Problem je sto je pjevaju žare i goci. O cemu ti pises ludače

Name

Ludi Milojko

23.02.2016 13:29

Ovom sto me replicira.Isto sra.e samo drugo pakovanje.Vidim da si bas ludak ja ti opet kazem neka tebi negdje puste Thompsona nek pjeva Boziju pjesmu nece i biti drago i reko bi skidaj to ili mijenjaj kako hoces .A mangup se pravio neko i nesto i dobio po nosu.

Name

SSSS

23.02.2016 14:02

TI SI STVARNO LUD LUDI MILOJKO PA MOMAK NIJE PUŠTAO ČETNIČKU PESMU.

Name

Goran

23.02.2016 07:43

Najpoganiji narod koji postoji... muka mi je kad moram proci kroz hrvatsku.

ODGOVORITE
Name

Za Ludog Milojka

23.02.2016 08:28

Idi se liječi

ODGOVORITE
Name

...

23.02.2016 08:43

Sta ce takve pjesme u dzuboksu ako ih neslusaju,momak je izabro pjesmu sa liste koju su oni postavili.

ODGOVORITE
Name

sladja

23.02.2016 09:56

Sta se svadjate bez veze momak je dobio batine mozda i bez ikakvog razloga sto se nekom tuklo on je naleteo i eto problema.u svakoj naciji ima problematicnih osoba.

Name

kogde

23.02.2016 09:16

Sta reci o kvazi drzavi kao sto je Hrvatska. kao u EU a ovamo jos uvijek broje ljudima krvna zrnca..jadni crvi koji znaju da su mali I jadni I zbog toga su tako agresivni, nesigurni u sebe I svoje postojanje. Konfuzija im u glavi...polutani koji ynaju da su porijeklom Srbi Ili imaju Srpskog clana u porodici..konfuzija, haos u glavi....

ODGOVORITE
Name

Borik

23.02.2016 09:21

Takve su pojave potpuno normalne u "uskrsloj NDH"! Tragican je podatak kad mi je covjek u B. Luci pricao, da je bivsi pripadnik ZNG-a u Slatini kod Laktasa 1996. god. docekan sa velikim pocastima.

ODGOVORITE
Name

re ludi milojko

23.02.2016 09:27

Zamisli koliko si glup i idiot. Nigdje niti u jednom novinskom članku koji sam pročitao ne stoji da je mladić puštao nacionalističke pjesme koje su uvrijedile prisutne u kafani. Uostalom, koliko je moguće da se u Pakracu, u NDH, u kafani nalazi džuboks na čijem repertoaru su nacionalističke srpske pjesme. Razmisli malo, ako uopšte imaš čime, prije no što napišeš komentar.

ODGOVORITE
Name

Crni

23.02.2016 09:59

Previš nacista na bivšim prostorima Yugoslavije vladaju državama nitko od nas se ne buni protiv toga zato nam se i zna ! Četnika i Ustaša u javnosti sa obilježjima koliko hoćete sad im je prilika da zavedu što više mržnje i problema da nikad nećemo živjeti normalan život kao nekad nekom je toliko stalo za to pa nemora ni jesti imati nekontam tu boleštinu ?

ODGOVORITE
Name

Karadoz

23.02.2016 11:04

Sta sa svim ovim ima srpski konzul u Hrvatskoj ako je mladic hrvatski drzavljanin?

ODGOVORITE