Буфон открио ко је и кад хтио да га доведе у протеклих 20 година!

Италијански легендарни чувар мреже изнео занимљиве податке...

Фудбал 26.02.2016 | 12:00
Буфон открио ко је и кад хтио да га доведе у протеклих 20 година!

Ко не би пожелео голмана као што је Ђанлуиђи Буфон? Један под најбољих чувара мреже ове игре у историји открио је у разговору за британски БТ Спорт који су све клубови били заинтересовани да га доведу, а то су - Арсенал, Манчестер Јунајтед и Манчестер Сити.
"Сећам се када сам имао 20 година да сам 1998. године имао вечеру са Венгером који је желео да ме доведе у Арсенал", присетио се Буфон, а затим наставио.
"Када сам био у Парми, Манчестер Јунајтед ме је дуго пратио још када је тај клуб водио Алекс Фергусон. Желели су ме у свом тиму", истакао је Ђиђи.

Ипак, последњи напад на њега био је и најозбиљнији, а дело је Манчестер Ситија.
"Најдиректнији и најозбиљнији покушај имао је Манчестер Сити. Они су желели да започну авантуру потписом два или три реномирана играча, а ја сам био један од њих. То је, отприлике, била 2007. или 2008. година. Ипак, ниједну од свих ових понуда нисам прихватио, а разлози за то су различити", истакао је Буфон.

Ђиђи је каријеру започео у Парми 1991. године у млађим категоријама, 1995. је потписао професионални уговор са тим тимом да би 2001. отишао у Јувентус где је и данас. Ту ће по свему судећи и завршити каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар