Bufon otkrio ko je i kad htio da ga dovede u proteklih 20 godina!

Italijanski legendarni čuvar mreže izneo zanimljive podatke...

Fudbal 26.02.2016 | 12:00
Bufon otkrio ko je i kad htio da ga dovede u proteklih 20 godina!

Ko ne bi poželeo golmana kao što je Đanluiđi Bufon? Jedan pod najboljih čuvara mreže ove igre u istoriji otkrio je u razgovoru za britanski BT Sport koji su sve klubovi bili zainteresovani da ga dovedu, a to su - Arsenal, Mančester Junajted i Mančester Siti.
"Sećam se kada sam imao 20 godina da sam 1998. godine imao večeru sa Vengerom koji je želeo da me dovede u Arsenal", prisetio se Bufon, a zatim nastavio.
"Kada sam bio u Parmi, Mančester Junajted me je dugo pratio još kada je taj klub vodio Aleks Ferguson. Želeli su me u svom timu", istakao je Điđi.

Ipak, poslednji napad na njega bio je i najozbiljniji, a delo je Mančester Sitija.
"Najdirektniji i najozbiljniji pokušaj imao je Mančester Siti. Oni su želeli da započnu avanturu potpisom dva ili tri renomirana igrača, a ja sam bio jedan od njih. To je, otprilike, bila 2007. ili 2008. godina. Ipak, nijednu od svih ovih ponuda nisam prihvatio, a razlozi za to su različiti", istakao je Bufon.

Điđi je karijeru započeo u Parmi 1991. godine u mlađim kategorijama, 1995. je potpisao profesionalni ugovor sa tim timom da bi 2001. otišao u Juventus gde je i danas. Tu će po svemu sudeći i završiti karijeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar