Хамилтон: И даље знам да возим, то је добар старт!

Троструки шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да се не обазире на лош финиш прошле сезоне и да је мотивисан да поново подигне лествицу.

Остали спортови 23.02.2016 | 18:20
Хамилтон: И даље знам да возим, то је добар старт!

Британац је обезбедио своју трећу титулу још у октобру, али је његов тимски колега из Мерцедеса Нико Розберг славио на последње три трке сезоне.

“Помислио сам: ‘Ок, следеће године ће Нико бити невероватно брз и јак”, рекао је Хамилтон.

Нова сезона Формуле 1 почиње 20. марта Великом наградом Аустралије, а Хамилтон се у понедељак на стази “Каталуња” први пут нашао за воланом новог болида.

Хамилтон је на првих 16 трка прошле године тријумфовао десет пута, али је Розберг био класа за себе у финишу, пошто је Британац обезбетио титулу тријумфом на трци у Сједињеним Државама. Немац је такође освојио пол позиције на последњих шест трка.

“Наравно, ја волим да побеђујем и то је увек циљ, али да будем искрен, моја пажња је била усмерена ка нечему другом у том тренутку. Била је то толико успешна сезона, а не можете да победите на свим тркама, тако сам се осећао при крају сезоне”, нагласио је Хамилтон.

Сада је питање да ли ће Розберг успети да настави тамо где је стао прошле сезоне или да ли ће Хамилтон моћи поново да успостави доминацију какву је имао на почетку прошлогодишњег шампионата.

“То је велико питање, како то урадити. Успео сам то у последње две сезоне, али урадити то по трећи пут ће бити тешко, у то нема сумње. Улазимо у нешто непознато, али сам био недавно у симулатору, и даље знам да возим и то је добро за почетак”, нагласио је Британац.

Коментари / 0

Оставите коментар