Hamilton: I dalje znam da vozim, to je dobar start!

Trostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da se ne obazire na loš finiš prošle sezone i da je motivisan da ponovo podigne lestvicu.

Ostali sportovi 23.02.2016 | 18:20
Hamilton: I dalje znam da vozim, to je dobar start!

Britanac je obezbedio svoju treću titulu još u oktobru, ali je njegov timski kolega iz Mercedesa Niko Rozberg slavio na poslednje tri trke sezone.

“Pomislio sam: ‘Ok, sledeće godine će Niko biti neverovatno brz i jak”, rekao je Hamilton.

Nova sezona Formule 1 počinje 20. marta Velikom nagradom Australije, a Hamilton se u ponedeljak na stazi “Katalunja” prvi put našao za volanom novog bolida.

Hamilton je na prvih 16 trka prošle godine trijumfovao deset puta, ali je Rozberg bio klasa za sebe u finišu, pošto je Britanac obezbetio titulu trijumfom na trci u Sjedinjenim Državama. Nemac je takođe osvojio pol pozicije na poslednjih šest trka.

“Naravno, ja volim da pobeđujem i to je uvek cilj, ali da budem iskren, moja pažnja je bila usmerena ka nečemu drugom u tom trenutku. Bila je to toliko uspešna sezona, a ne možete da pobedite na svim trkama, tako sam se osećao pri kraju sezone”, naglasio je Hamilton.

Sada je pitanje da li će Rozberg uspeti da nastavi tamo gde je stao prošle sezone ili da li će Hamilton moći ponovo da uspostavi dominaciju kakvu je imao na početku prošlogodišnjeg šampionata.

“To je veliko pitanje, kako to uraditi. Uspeo sam to u poslednje dve sezone, ali uraditi to po treći put će biti teško, u to nema sumnje. Ulazimo u nešto nepoznato, ali sam bio nedavno u simulatoru, i dalje znam da vozim i to je dobro za početak”, naglasio je Britanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar