Листа најбољих свјетских плажа по оцјени туриста

Плажа Грејс Беј у Карипском мору је нови светски хит, када је у питању избор најбољих плажа, а ранг листу правили су туристи, корисници Трип Адвисор-а.

Путовања 22.02.2016 | 14:17
Листа најбољих свјетских плажа по оцјени туриста

Након две године трона према Трип Адвисору, најбоље рангирана плажа на свету, Баиа до Санчо у Бразилу, "изгубила" је битку од невероватног места на острвима у Карипском мору.

Најбоље светске плаже су одабране на основу квалитета и квантитета понуде за госте и оцене плаже у периоду од годину дана.

Поред своје глобалне листе најбољих плажа, Трип Адвисор такође је направио листу највише награђиваних плажа у Сједињеним Америчким Државама, Великој Британији, Африци, Азији, Аустралији, на Карибима, Централној Америци, Јужној Америци, Јужном Пацифику и Европи.

Најбољом плажом у САД-у оцењена је плажа Клирведер на Флориди, док је у Европи најбоља плажа Иљетес у Шпанији. Топ место у Азији је плажа Нгпали у Мијанмару.

Најбоље светске плаже:

1. Грејс Беј - Туркс и Каикос
2. Баиа до Санчо - Фернандо де Норонха, Бразил
3. Плаја Параисо - Цајо Ларго, Куба
4. Ансе Лазио - Праслин острво, Сејшели
5. Цајо де Агуа - Лос Рокуес Натионал Парк, Венецуела
6. Фламенко плажа - Кулебра, Порторико
7. Плажа Сес Иљетес - Форментера, Шпанија
8. Нгапали плажа - Нгапали, Мијанмар
9. Вест Беј - Беј острва, Хондурас
10. Нацпан - Ел Нидо, Филипини

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хасан

23.02.2016 06:51

Моја најдраза Каилуја Хаwаии.Теско је наци ту плазу.Она је и омиљена за Предсједника Обаму.Ја сам ту информацију добио од пријатеља домородаца инаце не бих сазнао за њу.Сад посто је Обама тај који је рекао да му је на милија тотално губи оно изворно.Јако пуно туриста

ОДГОВОРИТЕ