Lista najboljih svjetskih plaža po ocjeni turista

Plaža Grejs Bej u Karipskom moru je novi svetski hit, kada je u pitanju izbor najboljih plaža, a rang listu pravili su turisti, korisnici Trip Advisor-a.

Putovanja 22.02.2016 | 14:17
Lista najboljih svjetskih plaža po ocjeni turista

Nakon dve godine trona prema Trip Advisoru, najbolje rangirana plaža na svetu, Baia do Sančo u Brazilu, "izgubila" je bitku od neverovatnog mesta na ostrvima u Karipskom moru.

Najbolje svetske plaže su odabrane na osnovu kvaliteta i kvantiteta ponude za goste i ocene plaže u periodu od godinu dana.

Pored svoje globalne liste najboljih plaža, Trip Advisor takođe je napravio listu najviše nagrađivanih plaža u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Africi, Aziji, Australiji, na Karibima, Centralnoj Americi, Južnoj Americi, Južnom Pacifiku i Evropi.

Najboljom plažom u SAD-u ocenjena je plaža Klirveder na Floridi, dok je u Evropi najbolja plaža Iljetes u Španiji. Top mesto u Aziji je plaža Ngpali u Mijanmaru.

Najbolje svetske plaže:

1. Grejs Bej - Turks i Kaikos
2. Baia do Sančo - Fernando de Noronha, Brazil
3. Plaja Paraiso - Cajo Largo, Kuba
4. Anse Lazio - Praslin ostrvo, Sejšeli
5. Cajo de Agua - Los Rokues National Park, Venecuela
6. Flamenko plaža - Kulebra, Portoriko
7. Plaža Ses Iljetes - Formentera, Španija
8. Ngapali plaža - Ngapali, Mijanmar
9. Vest Bej - Bej ostrva, Honduras
10. Nacpan - El Nido, Filipini

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hasan

23.02.2016 06:51

Moja najdraza Kailuja Hawaii.Tesko je naci tu plazu.Ona je i omiljena za Predsjednika Obamu.Ja sam tu informaciju dobio od prijatelja domorodaca inace ne bih saznao za nju.Sad posto je Obama taj koji je rekao da mu je na milija totalno gubi ono izvorno.Jako puno turista

ODGOVORITE