Син погинулог борца наставља штрајк глађу

Син погинулог борца Војске Републике Српске /ВРС/ из Вишеграда Његош Томић рекао је да наставља штрајк глађу док не буде испуњен његов захтјев да има предност при запошљавању као дијете погинулог борца Републике Српске.

Република Српска 22.02.2016 | 13:20
Син погинулог борца наставља штрајк глађу

Томић, који већ шести дан штрајкује глађу у бањалучком парку "Младен Стојановић", рекао је новинарима да је његово здравствено стање погоршано, због чега га су га јуче прегледали љекари Хитне помоћи предложивши му инфузију, коју је одбио.

"Када је ријеч о мом здравственом стању, ништа није у реду осим шећера у крви. Имам несвјестицу и вртоглавицу, болове у бубрезима и повремени кашаљ", навео је Томић.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Зоран Видић апеловао је да ресорни министар Миленко Савановић посјети Његоша заједно са представницима БОРС-а како би пронашли рјешење не само за њега, већ за сву дјецу погинулих бораца у Српској.

"Ако је за Српску проблем пронаћи запослење за 3.000 дјеце погинулих бораца, нека то кажу јавно, онда ће се БОРС на неки други начин борити за њихова права", закључио је Видић, који је заједно са предсједником Предсједништва БОРС-а Душком Милетићем данас посјетио Томића.

Кћерка погинулог борца ВРС Данијела Седлар из Приједора, која је у петак дошла да подржи Томића у штрајку глађу, рекла је новинарима да се они не боре само за своја, већ за права све дјеце погинулих бораца у Републици Српској.

Сердларева је додала да за своју породицу тражи да јој се омогући равноправно учешће на конкурсу за рјешавање стамбеног питања борачких категорија.

Његош Томић, син погинулог борца ВРС из Вишеграда, већ дуже вријеме покушава да се запосли, обраћајући се надлежним институцијама Републике Српске.

Он тврди да је конкурисао за посао у предузећу "Хидроелектране на Дрини" у Вишеграду, након чега је добио одбијеницу.

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Борац Приједор

22.02.2016 12:34

Како се може доћи до ових из БОРС-а? Само са оним младим човјеком тамо код њих може се разговарати. Не знам како се зове. Ни Пантелију нико није могао наћи.Било би добро да одреде вријеме за рад са странкама.Ваљда су тамо због нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шоне

22.02.2016 12:47

Опет овај "лик". Дај "средите" му заснивање радног односа, наравно на неодређено вријеме, у комуналном у Вишеграду! Нек иде кући својој породици, лопату и метлу у саке И то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговори боац

22.02.2016 12:51

Како ове из борда није срамота да нас висе за лаке немају нам ни посао ни црквица од пара једном годишње.. Људи амо цовека дати подршку амо сви борци на ноге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

22.02.2016 12:59

На неким другим порталима се писе како овај млади цовјек инсистира да буде запослен у дрзавним институцијама : "Митровић, који је крајем прошле седмице посјетио Његоша, додао је да је проблем што Његош инсистира само на запослењу у државном предузећу, док му је он предложио и радно мјесто у приватном сектору. “У вези са овим случајем контактирали смо представнике предузећа `Хидроелектране на Дрини` у Вишеграду који су нам рекли да су примали раднике, али не Његошеве струке”, каже Митровић. Знаци проблем је сто дотицни неце да ради било ста него бира. Подрзавам да се збрину породице и дјеца палих бораца, али се и питам ста је са дјецом цији су родитељи на њихову срецу или, кад ово гледам, несрецу презивјели рат. Они изгледа немају никаква права и не требају да раде. За њих се нико не бори, они нису вазни. Док овакви проберу ста им се свидја дјеци цији су родитељи презивјели рат остане цорак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатељ

22.02.2016 13:02

Е мој пријатељу... И сам припадам истој категорији и имам много диплома, скола, језици, цертификати и искуства... Конкурисао на небројено конкурса... Закон је такав да се предност насој категорији даје само ако први и други кандидат имају исти број бодова. Комисија уреди да НИКАД немас исти број бодова као првопласирани. И то је сва мудрост. Ови из борацке немају појма ни какав закон заступају, а на насу категорију се позивају само пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

22.02.2016 13:40

Кад га видим млад,здрав,способан,и кукумаце, ја би такве на робију, Уосталом неби се срамотио пред људима,пљуни у дланове па запни мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

22.02.2016 14:27

Занимљиво ми је сто он конта да це овим несто успјети а назалост само себи јос горе прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

22.02.2016 15:02

Не бих да будем погресно схвацен али ајде да сви идемо тако и протествујемо све док нам не надју посао у дрзавној фирми.Како сам сконтао из медија момак је заврсио за конобара а пуца на радном мјесто у електро сектору??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.02.2016 17:34

Нимало ми ниси смршо слабо ти то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па...

22.02.2016 21:46

РЕКАО ЈЕ ДА НЕЋЕ ЈЕСТИ ВИШЕ...АЛИ НИ МАЊЕ !

Name

БиБи

23.02.2016 10:28

Мени је мука висе од ,,дјеце пали бораца"!!!На који год сам конкурс за посао изасао они су имали предност приликом запосљавања.Тако да овом ниста не вјерује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно

23.02.2016 11:40

Биби запитај се данас гдје би ти био да наши оцеви нису изгинули срам да те буде стоко покварена

Name

БиБи

23.02.2016 13:39

@није битно... ДЗаба играс на карту ,,пали борац" и код мене је отац и два брата ратовали.На срецу,нису изгинули е а сада се ти запитај где би ТИ био да ни њих није било.Заврсио сам и ја факултет и три године сам на ,,Бироу за запосљавање" без заврсеног приправницког.С тим да додам да сам и власник педесет одбијеница које су ми уредно стигле на куцну адресу из Зворника!!!

Name

свима исто

23.02.2016 14:18

Одговор за Није битно.Засто нападас БиБи.БиБи би био гје је и сад.Јер нису одбранили Републику српску само погинули борци.Одбранили су је и ЗИВИ борци, само су имали висе среце.

Name

лоле

23.02.2016 14:21

Свака цаст БиБи, вецина нас мисли као ти.Сви треба да смо исти.

Name

није битно

24.02.2016 10:20

Одрастати без оца незнате ни ста је ни како је и срам нек вас буде сто неупоредиве ствари поредите

Name

ВГД Презивјели борац

24.02.2016 14:57

За "Нијебитно":брате теби твој губитак немозе нико намирити..материјално...али..20 година од краја рата(240 мјесеци) твоја мајка прима разноразне инвалиднине,пензије,једнократне помоци.....у висини од скоро 1000 км..мозда си и стандобио..ко овај сто страјкује......а ми нисмо добили ниста..оцемо ли и ми на други крај парка са сатором?вријеме је да одрастете брате и заврнете рукаве ко и сви остали..доста сте дерали дрзаву и зивили на рацун погинулих

Name

Није битно

25.02.2016 06:24

Камо пусте среце да је мој отац зив не постоје те паре које би могле да га надокнаде јер као прво немас ти појма ста су пореодице примале од рата и на каквој биједи су та дјеца одрастала никад нецес ни знати зато тако идиотски писес јер никад нецес проци оно сто сам ја и мени слицни просли. ја сам заврнуо рукаве и кад сам био сколарац и зато ме вриедја сто уопсте овако размисља један ај рецимо академски градјанин РС јер ста онда да оцекујемо од било кога другога кад овакво мисљење имас ти неки тески факултетлија мора да си зато тако добар кад на 50 конкурса ниси просао.

Name

ВГД Презивјели борац

25.02.2016 16:39

Камо пусте среце да ти је отац зив..тек би ти тад било теско да гледас како долази са наднице..од 25-30 км...и ради само да ти брасно купи..и да ради за кирију посто у том слуцају неби добио стан..а о бесплатном сколовању до 26 године би могао да сањас..зато немој да писес несто о презивљавањи и биједи кад о том појма немас

Name

Невен

23.02.2016 13:45

Па ја имам другарицу која ,,као" и дан данас иде на факултет а у ствари она ради на црно у једном бутику.Али има примања од дрзаве и редовна су...Боље њој одузети а оваквима дати.Много злоупотреба раде и ове породице ,,палих бораца" али о томе нико неце да прица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

23.02.2016 14:32

Требала би страјковати и дјеца демобилисаних борацаЊихови оцеви су засли у године, те их нико неце да запосли, ни на бренти. А немају услове за пензионисање.Па би био ред да их њихова дјеца издравају. Они су много дали за Републику српску,од које су добили борацки додатак од 120км годисње,сто знаци да мјесецно добијају 1км.СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицан

23.02.2016 19:08

Цитам и не могу да вјерујем ста овај народ све писе. Како вас није срамота писати коментаре против дјеце погинулих бораца. Писете јер се дјетињство провели поред зивих родитеља,нисте размисљали ста цете сутра јер увијек су ту тата и мама да помогну. То би било исто кад би вама неко рекао да имате неспособне родитеље да вам купе посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиБи

24.02.2016 14:20

Је ли то онај сто је узео 8000КМ од Републике за проекат ,,самозапосљавања"???

Name

лоле

24.02.2016 15:17

БиБи, јесте тај,сто је узео паре и отворио фирму.Ја свог оца не би обрукао ни мртва ни зива.