Треба нам више слоге, љубави, јединства

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић поручио је у Приједору да се данас не треба борити оружјем за Републику Српску, али да је потребно више слоге, љубави и јединства око свега оног што је у духу хришћанске традиције српског народа.

Република Српска 21.02.2016 | 16:45
Треба нам више слоге, љубави, јединства

Савчић је на обиљежавању 22 године од формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиција МУП-а Републике Српске рекао да њени припадници могу бити поносни на своју јединицу и на допринос који су дали у стварању Републике Српске.

"То се посебно односни на херојство и јунаштво које су показали на свим ратиштима Републике Српске и то је порука свима онима који данас обављају одговорне дужности у Српској и у заједничким органима БиХ на који начин се брани Република Српска, на који начин треба бити спреман, ако је потребно да се жртвује за Републику Српску и на који начин се она воли", рекао је Савчић.

Он је истакао да је обиљежавање дана ратних јединица од огромног значаја из историјског угла, али и емотивног сјећања на одређено вријеме и одређене људе.

"Ово је била прилика да се припадници ратних јединица окупе и да размијене одређена искуства, а поред тога увијек су ту и неизоставно сјећања на протекла времена и ја, иако сам био припадник Војске Републике Српске, имао сам највећи број борбених дејстава са припадницима Специјалне бригаде полиције и са Седмим одредом смо у околини Приједора и завршили одбрамбено отаџбински рат", рекао је Савчић, честитајући дан формирања тог одреда.

Ратни командант Седмог одреда Специјалне бригаде полиција МУП-а Републике Српске Златко Брдар истакао је да је ова годишњица формирања одреда могућност да се њени припадници присјете својих сабораца и да одају дужну пошту погинулим друговима.

"С поносом се присјећамо оснивања, али и наших погинулих другова, њихових војничких врлина, њихове храбрости, дјела и лика, а уједно водимо бригу и о њиховим породицама", рекао је Брдар.

Испред спомен плоче за седам погинулих припадника овог одреда прислужене су свијеће и служен парастос.

Вијенце су осим предсједника Борачке организације Републике Српске и ратне команде одреда, положили и представници Центра јавне безбједности Приједор, команде Специјалне јединице МУП-а Републике Српске, делегације Трећег пјешадијског Република Српска пука, делегација одреда специјалне бригаде полиције из Шековића, Бијељине и Илиџе те породице погинулих припадника специјалне бригаде из Приједора.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Драги

21.02.2016 15:47

Мој Савцицу Срби никад без злобе и раздора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

21.02.2016 16:14

Хвала, поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

н.н.

21.02.2016 17:54

Ста је са запосљавањем демобилисаних бораца. Имате породице гдје им ниједан цлан није запослен. Искљуцују им струју, воду...рат је ниста на спрам ситуације у којој се сад налазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц.ц.

21.02.2016 18:04

Нама треба социјална правда. Бице тад висе слоге и јединства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

21.02.2016 18:27

Шта ће официр ЈНА бити него демагог. Никад да се заузме за борце, него је добро пиркривени Додиков човјек. Борци су се зезнули још једном. С обзиром да су телад, и следећи пут ће бити исто. Што се није јавио да подржи оног сина погинулог борца што штрајкује гладју! Кад ћете једном научити да су официри ЈНА дресирани тако да сте ви за њих топовско месо,потрошна роба. Телад борачка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.02.2016 19:03

Годподине Савчићу, хвала вам за све заслуге у рату које не бисмо никако без вас могли добити. Идите више у дебелу пензију и добро потажите компас који сте давно изгубили. Ви сте помало сенилан човјек. Док ви причате бајке они који су крвљу створили РС буше поледњу рупу на каишу. Идите у пензију, не брукајте се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

22.02.2016 06:58

Генерале све док вам у Борачкој сједе ликови попут Ристе Радића ништа Ви неможете урадити за добробит бораца.Провјерите овај навод,Док је био командир полиције поднио је пријаву против Миломира Васића из Бруснице ,који је штитио своју кћерку од педофила и од кога је убрзо изгубио живот.Све је знао а ништа није предузео да бих исход после био фаталан за Миломира.Борачка није ни саучешће родитељима уручила а камоли шта више.О свему овоме је упозат до детаља бивши министар полиције Томо Ковач-распитај те се па ће те сазнати невјеровтну бахатост тог лика.О детаљима и Ви ће те бити упознати.како постоје Лопаре мислим да горег човјека није било и такав 20 година врти се у Борачкој а какав ауторитет има у Лопарама провјерите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

22.02.2016 14:24

Мој генерале, ста це нам гладнима слога, сто то нисте прије десет година тразили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

22.02.2016 20:50

Од љубави се не зиви Савцицу, дајте нама борцима борацки додатак на мјесецном нивоу ,свима.Да имамо за резије.

ОДГОВОРИТЕ