Treba nam više sloge, ljubavi, jedinstva

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić poručio je u Prijedoru da se danas ne treba boriti oružjem za Republiku Srpsku, ali da je potrebno više sloge, ljubavi i jedinstva oko svega onog što je u duhu hrišćanske tradicije srpskog naroda.

Republika Srpska 21.02.2016 | 16:45
Treba nam više sloge, ljubavi, jedinstva

Savčić je na obilježavanju 22 godine od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske rekao da njeni pripadnici mogu biti ponosni na svoju jedinicu i na doprinos koji su dali u stvaranju Republike Srpske.

"To se posebno odnosni na herojstvo i junaštvo koje su pokazali na svim ratištima Republike Srpske i to je poruka svima onima koji danas obavljaju odgovorne dužnosti u Srpskoj i u zajedničkim organima BiH na koji način se brani Republika Srpska, na koji način treba biti spreman, ako je potrebno da se žrtvuje za Republiku Srpsku i na koji način se ona voli", rekao je Savčić.

On je istakao da je obilježavanje dana ratnih jedinica od ogromnog značaja iz istorijskog ugla, ali i emotivnog sjećanja na određeno vrijeme i određene ljude.

"Ovo je bila prilika da se pripadnici ratnih jedinica okupe i da razmijene određena iskustva, a pored toga uvijek su tu i neizostavno sjećanja na protekla vremena i ja, iako sam bio pripadnik Vojske Republike Srpske, imao sam najveći broj borbenih dejstava sa pripadnicima Specijalne brigade policije i sa Sedmim odredom smo u okolini Prijedora i završili odbrambeno otadžbinski rat", rekao je Savčić, čestitajući dan formiranja tog odreda.

Ratni komandant Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske Zlatko Brdar istakao je da je ova godišnjica formiranja odreda mogućnost da se njeni pripadnici prisjete svojih saboraca i da odaju dužnu poštu poginulim drugovima.

"S ponosom se prisjećamo osnivanja, ali i naših poginulih drugova, njihovih vojničkih vrlina, njihove hrabrosti, djela i lika, a ujedno vodimo brigu i o njihovim porodicama", rekao je Brdar.

Ispred spomen ploče za sedam poginulih pripadnika ovog odreda prislužene su svijeće i služen parastos.

Vijence su osim predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i ratne komande odreda, položili i predstavnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, komande Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, delegacije Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, delegacija odreda specijalne brigade policije iz Šekovića, Bijeljine i Ilidže te porodice poginulih pripadnika specijalne brigade iz Prijedora.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dragi

21.02.2016 15:47

Moj Savcicu Srbi nikad bez zlobe i razdora!

ODGOVORITE
Name

Лија

21.02.2016 16:14

Хвала, поздрав

ODGOVORITE
Name

n.n.

21.02.2016 17:54

Sta je sa zaposljavanjem demobilisanih boraca. Imate porodice gdje im nijedan clan nije zaposlen. Iskljucuju im struju, vodu...rat je nista na spram situacije u kojoj se sad nalaze.

ODGOVORITE
Name

c.c.

21.02.2016 18:04

Nama treba socijalna pravda. Bice tad vise sloge i jedinstva.

ODGOVORITE
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

21.02.2016 18:27

Šta će oficir JNA biti nego demagog. Nikad da se zauzme za borce, nego je dobro pirkriveni Dodikov čovjek. Borci su se zeznuli još jednom. S obzirom da su telad, i sledeći put će biti isto. Što se nije javio da podrži onog sina poginulog borca što štrajkuje gladju! Kad ćete jednom naučiti da su oficiri JNA dresirani tako da ste vi za njih topovsko meso,potrošna roba. Telad boračka!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.02.2016 19:03

Godpodine Savčiću, hvala vam za sve zasluge u ratu koje ne bismo nikako bez vas mogli dobiti. Idite više u debelu penziju i dobro potažite kompas koji ste davno izgubili. Vi ste pomalo senilan čovjek. Dok vi pričate bajke oni koji su krvlju stvorili RS buše polednju rupu na kaišu. Idite u penziju, ne brukajte se!

ODGOVORITE
Name

Komentar

22.02.2016 06:58

Generale sve dok vam u Boračkoj sjede likovi poput Riste Radića ništa Vi nemožete uraditi za dobrobit boraca.Provjerite ovaj navod,Dok je bio komandir policije podnio je prijavu protiv Milomira Vasića iz Brusnice ,koji je štitio svoju kćerku od pedofila i od koga je ubrzo izgubio život.Sve je znao a ništa nije preduzeo da bih ishod posle bio fatalan za Milomira.Boračka nije ni saučešće roditeljima uručila a kamoli šta više.O svemu ovome je upozat do detalja bivši ministar policije Tomo Kovač-raspitaj te se pa će te saznati nevjerovtnu bahatost tog lika.O detaljima i Vi će te biti upoznati.kako postoje Lopare mislim da goreg čovjeka nije bilo i takav 20 godina vrti se u Boračkoj a kakav autoritet ima u Loparama provjerite.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

22.02.2016 14:24

Moj generale, sta ce nam gladnima sloga, sto to niste prije deset godina trazili?

ODGOVORITE
Name

goran

22.02.2016 20:50

Od ljubavi se ne zivi Savcicu, dajte nama borcima boracki dodatak na mjesecnom nivou ,svima.Da imamo za rezije.

ODGOVORITE